counter

Μικαέλα Θεοφίλου: Η ραδιοφωνική παραγωγός του Easy 97,2 αποκαλύπτεται στο Fthis.gr

Μικαέλα Θεοφίλου: Η ραδιοφωνική παραγωγός του Easy 97,2 αποκαλύπτεται στο Fthis.gr
Μικαέλα Θεοφίλου: Η ραδιοφωνική παραγωγός του Easy 97,2 αποκαλύπτεται στο Fthis.gr

Την Μικαέλα Θεοφίλου την απολαμβάνουμε καθημερινά από τις 10.00 ως τις 14.00 στον Easy 97,2.

Με σπουδές στα ΜΜΕ αλλά και σημαντική εμπειρία στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, στον Τύπο και στο Internet, η Μικαέλα με τη ξεχωριστή φωνή, απαντά στις ερωτήσεις του Fthis.gr και μοιράζεται μαζί μας στιγμές από την ενασχόλησή της με το μέσο που έχει περίοπτη θέση στη ζωή, στο καθημερινό της πρόγραμμα αλλά και στην καρδιά της, το ραδιόφωνο.

 
Στο πλούσιο βιογραφικό σου διαβάζουμε ότι έχεις ασχοληθεί με τα media, σε κάθε μέσο. Αν τα έβαζες σε μία σειρά σύμφωνα με αυτό που αγαπάς περισσότερο, ποια θα ήταν αυτή; 
 
Το ραδιόφωνο και τα περιοδικά έχουν ισάξια θέση στην κατάταξη της καρδιάς μου. Δύο διαχρονικά μέσα που με την κρίση δεν πέρασαν και λίγα, όμως έχουν πάντα τον τρόπο τους να βρίσκουν το δρόμο στην καθημερινότητα μας. Επίσης αγαπώ τη δύναμη τόσο του προφορικού και του γραπτού λόγου έτσι όπως αυτά τα δύο μέσα με έκαναν να τα αγαπήσω. Τα site είναι πάντα ένα πολύ δυνατό μέσο για μένα με την προϋπόθεση ότι εκτός από τις στρατηγικές επικοινωνίας, επισκεψιμότητας  και των αναγκαίων κλικ θα είναι με κάποιο τρόπο μπολιασμένα και με την αισθητική των περιοδικών. Όσο για την τηλεόραση, η εμπλοκή μου ήταν τόση όση χρειαζόταν για να θέλω να την απολαμβάνω σαν μία απλή τηλεθεάτρια πια! 
 
 
Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να διαθέτει κάποιος για να γίνει καλός ραδιοφωνικός παραγωγός;
 
Η φωνή του ραδιοφωνικού παραγωγού είναι ό,τι η καλή εμφάνιση για τον παρουσιαστή της τηλεόρασης. Αν δεν είναι καλή με τα κλασικά κριτήρια του όρου, μπορεί να είναι χαρακτηριστική, με προσωπικότητα δηλαδή. Ωστόσο η αίσθηση της ακοής είναι «έξυπνη».  Και γι’ αυτό το λόγο μας επιτρέπει να ακούμε κάτι στο ραδιόφωνο να το επεξεργαζόμαστε ενώ παράλληλα κάνουμε και άλλη δραστηριότητα (οδήγηση, δουλειά, νοικοκυριό κτλ). Αυτό σημαίνει ότι ο ραδιοφωνικός παραγωγός εκτός από μία καλή/χαρακτηριστική φωνή θα πρέπει να έχει την ικανότητα να σμιλέψει την πληροφορία εκείνη που περνάει από το αυτί των  ακροατών και να μεταδώσει κάτι που έχει πραγματική αξία σε επίπεδο πολιτισμού και ειδήσεων. Φυσικά η καλή διάθεση, η χαρούμενη προσωπικότητα και η επικοινωνιακή ικανότητα ολοκληρώνουν τα «ζητούμενα» ενός καλού ραδιοφωνικού παραγωγού. Ωστόσο το πιο  δύσκολο και γοητευτικό κομμάτι τόσο για τον ραδιοφωνικό παραγωγό αλλά και τον σταθμό είναι να προσπαθήσεις να κρατήσεις το ενδιαφέρον του ακροατή σου αμείωτο. Είναι όπως προσπαθείς να κρατήσεις την σχέση με τον/την σύντροφό σου διαρκώς ενδιαφέρουσα, ερωτική και ανανεωμένη. Αυτό πρέπει να κάνει και ένας παραγωγός ραδιοφώνου.  
 
Τι θυμάσαι από την πρώτη σου εκπομπή στο ραδιόφωνο; 
 
Το τρέμουλο στη φωνή, ότι πήγαινα να μιμηθώ κάποια άλλη παλιότερη ραδιοφωνική παραγωγό (μεγάλο λάθος από το οποίο έμαθα), τα ατέλειωτα σαρδάμ και η γλυκιά προσμονή για την επόμενη μέρα που θα ξαναέβγαινα στον αέρα γιατί είχα βάλει ήδη το δάχτυλο μου στο δοχείο με τη μαρμελάδα όπως καταλαβαίνετε! 
 
Έχεις κάνει κάποιο «σαρδάμ» την ώρα των εκπομπών σου που να σε έφερε σε αμηχανία;
 
Από σαρδάμ άλλο τίποτα. Τι περίεργα παιχνίδια σου παίζει πολλές φορές η γλώσσα και το μυαλό μαζί! Ήθελα για π.χ. κάποια στιγμή να πω για ένα τραγούδι ότι είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της μπάντας και η γλώσσα μου από μόνη της αποφάσισε να πω ότι ήταν η μεγαλύτερη αποτυχία. Απλά μετά από χρόνια ξέρεις να ξεπερνάς το σαρδάμ με χιούμορ. 
 
Ποια τα τρία αγαπημένα σου τραγούδια; 
 
Δεν είναι 3. Είναι 103, 1003… Αλλά αυτό τον καιρό επιστρέφω λίγο στα παλιά και διαχρονικά τραγούδια που πάντα μου δημιουργούν τα ίδια δυνατά συναισθήματα. Τρία τέτοια τραγούδια που μου έρχονται στο μυαλό είναι το Famous Blue Raincoat του Leonard Cohen, το All Of Me – Billie Holiday και Damn Your Eyes- Etta James.
 
Ποιο τραγούδι ξεχωρίζεις από αυτά που παίζεις, αυτή την περίοδο, στην εκπομπή σου;
 
Πάντα η διάθεσή μου γίνεται ροζ κάθε φορά που ακούω το I just called to say I love you- Stevie Wonder και το Where do I begin της Shirley Bassey πειραγμένο από τους Away Team
 
Τι είναι ο Easy 97,2 για σένα; 
 
Εδώ θα συγκινηθώ! Είναι η παρέα μου, η χαρά μου, η καλή μου διάθεση, οι άνθρωποι, η καλύτερη μουσική, η αγάπη για το ραδιόφωνο, η εξέλιξη μου. Είναι σπάνιο αυτό που συμβαίνει στον Easy 97,2 αλλά δεν είμαστε μόνον η καλύτερη παρέα για τους ακροατές μας, αλλά είμαστε και πίσω από τα μικρόφωνα η καλύτερη παρέα. Επειδή, ωστόσο, αυτό λέγεται συχνά από τον κόσμο των media και εν πολλοίς δεν ισχύει, εγώ βάζω το χέρι μου στη φωτιά γι’ αυτό που σας λέω.  
 
FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR