counter

Μελίνα Κανά: "Από παιδικό χτύπημα κινδύνευσα να μείνω ανάπηρη"

Μελίνα Κανά: "Από παιδικό χτύπημα κινδύνευσα να μείνω ανάπηρη"
Μελίνα Κανά: "Από παιδικό χτύπημα κινδύνευσα να μείνω ανάπηρη"

Μελίνα Κανά

Συνέντευξη σε εβδομαδιαίο περιοδικό παραχώρησε η Μελίνα ΚανάΗ Μελίνα Κανά μίλησε για τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε πρόσφατα, το πώς κατάφερε να τα ξεπεράσει αλλά και τον ψυχολογικό αντίκτυπο που είχαν σε εκείνη.

Πρόσφατα περιγράψατε με πολύ συγκινητικό τρόπο ένα δύσκολο πρόβλημα υγεία που αντιμετωπίσατε.

Το 2007 έκανα μια εγχείριση στον αυχένα, ενώ νωρίτερα είχα αντιμετωπίσει ένα ισχαιμικό επεισόδιο καρδιάς. Ήταν δύο μεγάλα προβλήματα υγείας τα οποία δόξα τω Θεώ, τα ξεπέρασα. Κινδύνευσα να μείνω ανάπηρη, αλλά ευτυχώς αυτό ανήκει πια στο παρελθόν.

Πρέπει να είναι σοκαριστικό.

Είναι. Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι. Κλονίστηκα. Ήταν πολύ δύσκολο.

Διαγνώστηκε τυχαία το πρόβλημα που είχατε στον αυχένα;

Όχι. Οφειλόταν σε ένα παιδικό χτύπημα, το οποίο σιγά σιγά επιβάρυνε εκείνο το σημείο. Το 2007 η κατάσταση ήταν πια τέτοια που η εγχείρηση κρίθηκε επιβεβλημένη. Υπήρχαν πολλές πιθανότητες να είναι μη αναστρέψιμη η πορεία της υγείας μου.

Πώς το διαχειριστήκατε;

Είχα πάθει κατάθλιψη. Οι ημέρες μου ήταν δύσκολες. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα χωρίς βοήθεια. Υπέφερε από τους πόνους. Δυσκολευόμουν να κοιμηθώ, να ντυθώ, να κάνω απλά πράγματα. Δεν το έβαλα κάτω. Έχω ένα χαρακτηριστικό: όταν αρρωσταίνω θυμώνω πάρα πολύ και αυτό μου δίνει μια ορμή για να βγω από την άσχημη κατάσταση που βιώνω. Το αντιμετωπίζω σαν εχθρό που πρέπει να πολεμήσω. Δεν μπορώ με τίποτα να κλαίγομαι ούτε στον ίδιο μου τον εαυτό. Οπότε βρίσκω τρόπους να ανέβω.

Τι σας κρατούσε ψυχολογικά;

Το παιδί μου και η ηλικία μου. Ήμουν πολύ νέα. Είπα «Όχι! Πάει κόντρα στη ζωή. Πρέπει να το πολεμήσω. Θα κάνω ό,τι μπορώ.» Άρχισα να γυμνάζομαι, να προσέχω τη διατροφή μου, έκοψα κακές συνήθειες. Δεν το έβαλα κάτω και αυτή είναι η συμβουλή μου σε οποιοδήποτε άνθρωπο αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

Κατά την διάρκεια της επέμβασης καρδιάς από λάθος αντί για την φλέβα τρυπήθηκε η αρτηρία του ποδιού σας προκαλώντας αιμορραγία. Ουσιαστικά ζήσατε καθαρά με τη θέλησή σας.

Και με την βοήθεια των γιατρών. Νομίζω ότι αυτό είναι ένα λάθος που συμβαίνει συχνά, αλλά όταν είσαι από εγχείρηση και τρέχει το αίμα, εξαντλείσαι. Μπορεί να σε πανικοβάλλει.

Μελίνα Κανά

Πηγή: ΕΓΩ weekly

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR