counter

Matt Damon: Έκανε Ice bucket challenge χρησιμοποιώντας νερό... τουαλέτας!

Matt Damon: Έκανε Ice bucket challenge χρησιμοποιώντας νερό... τουαλέτας!
Matt Damon: Έκανε Ice bucket challenge χρησιμοποιώντας νερό... τουαλέτας!

Μatt Damon

Την πρόκληση του Ice bucket challenge αποδέχθηκε ο Matt Damon, ο οποίος όμως έκανε μια παραλλαγή: Αντί να τον γεμίσει με νερό βρύσης, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει νερό τουαλέτας, το οποίο συγκέντρωσε από τις λεκάνες του σπιτιού του.

Ο λόγος; Ο Matt Damon είναι συνιδρυτής της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης Water.Org που σκοπό έχει την προστασία των υδάτινων πηγών σε κοινότητες της Αφρικής, της Ασίας και της Κεντρικής Αμερικής και για τον ίδιο αυτή η ενέργεια ήταν ένας τρόπος προφύλαξης του νερού. Συγκεκριμένα ο Matt Damon είπε, πριν αυτομπουγελωθεί με τον κουβά του:

“Όχι μόνο επειδή εδώ στην Καλιφόρνια υπάρχει ξηρασία, αλλά κι επειδή είμαι συνιδρυτής της Water.Org στην οποία όλοι ονειρευόμαστε τη μέρα που όλος ο κόσμος θα έχει πρόσβαση σε καθαρό νερό –και υπάρχουν 800 εκατομμύρια άνθρωποι που δεν έχουν-το να χαραμίσω έτσι έναν κουβά νερό μου φαίνεται λίγο τρελό. Για όσους θεωρείται ότι το νερό της τουαλέτας είναι αηδιαστικό, όπως και η γυναίκα μου, έχω να σας πω ότι εδώ στη Δύση το νερό είναι πιο καθαρό από αυτό στο οποίο έχουν πρόσβαση οι ανεπτυγμένες χώρες. Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα, αλλά μπορούμε όλοι να κάνουμε κάτι για αυτό”. 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR