counter

Η Μάσα Φασούλα συγκινεί: Αποκαλύπτει την περιπέτεια υγείας του γιου της

Η Μάσα Φασούλα συγκινεί: Αποκαλύπτει την περιπέτεια υγείας του γιου της
Η Μάσα Φασούλα συγκινεί: Αποκαλύπτει την περιπέτεια υγείας του γιου της

Η Μάσα Φασούλα παραχώρησε πρόσφατα μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη και μίλησε για το βιβλίο που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα και το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε ο γιος της.

«Το «Dreamland» είναι ένα βιβλίο που έγραφα στην Αμερική. Γεννήθηκε πριν από πολλά χρόνια όταν είχα μια περιπέτεια υγείας με τον γιο μου. Εκδόθηκε εκεί στα αγγλικά και σκοπός μου ήταν να το δωρίσω στο νοσοκομείο. Όταν με το καλό επιστρέψαμε στην Ελλάδα ήθελα πολύ να μεταφραστεί στα ελληνικά, πίστευα ότι είναι ένα παραμύθι γεμάτο αισιοδοξία, φαντασία και θετικά μηνύματα. Προορισμός του είναι να διαβαστεί από παιδιά και να τα βοηθήσει να αναπτύξουν έναν τρόπο σκέψης γεμάτο αισιοδοξία. Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Γιαννάκης, ο οποίος κάθε βράδυ ξυπνάει και επισκέπτεται την Ονειροχώρα, όπου μαθαίνει τι σημαίνει φιλία, πίστη και ελπίδα. Μαθαίνει πώς να αντιμετωπίζει την καθημερινότητα του, τον πραγματικό κόσμο, με θετικό τρόπο» εξομολογήθηκε.

Και κατόπιν συμπλήρωσε: «Ο καθένας ζει με τα προβλήματά του. Δεν χρειάζεται να αντιμετωπίζουν όλοι θέματα ζωής και θανάτου. Οφείλουμε να σεβόμαστε το θέμα του καθενός. Έτσι είναι η σύγχρονη πραγματικότητα μας. Τα προβλήματα κατάθλιψης και επιβίωσης είναι σε έξαρση. Πάντα υπήρχαν γύρω μας. Μπορεί να ακουστεί κλισέ, αλλά το δικό μου μήνυμα θέλω να είναι το εξής: η ελπίδα δεν πρέπει να πεθαίνει ποτέ. Πρέπει να το πιστεύουμε για να είμαστε δυνατοί ψυχικά και να βοηθήσουμε τον εαυτό μας, και τους γύρω μας. Να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας να πιστεύουμε ότι θα έρθει ένα καλύτερο αύριο. Να μάθουμε στα παιδιά μας την έννοια της φιλίας, γιατί με αυτούς χαιρόμαστε τις ωραίες στιγμές μας και μαζί τους θα μοιραστούμε τα προβλήματα ζωής που θα μας ξεπεράσουν, Μας στέκονται. Το θέμα της πίστης είναι προσωπικό για τον καθένα. Ο καθένας το αναζητά θρησκευτικά μέσα του. Δεν μπορούμε να αφεθούμε να τα βλέπουμε όλα μαύρα. Δεν λέμε "θα νικήσω", προτιμώ να πείσουμε τον εαυτό μας να βγει από τη μαυρίλα και να βρούμε δύναμη να παλέψουμε το πρόβλημα. Ειδάλλως, το πιο πιθανό είναι να μας παρασύρει η δίνη τον προβλήματος. Ξέρετε, ο άνθρωπος είναι γεννημένοι να σκέφτεται την εξέλιξη του ως τον είδος, να προχωρά μπροστά. Δεν άφησα ποτέ να με νικήσει το δικό μου πρόβλημα.

Το πώς αντιμετωπίζει τα προβλήματα της ζωής έχει να κάνει με τον χαρακτήρα σου. Πώς σου έμαθε η οικογένεια σου να σκέφτεσαι. Δεν υπάρχει κάποια μαγική συνταγή, είναι όλα θέμα παιδείας. Και πιστεύω ότι μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας να αντιμετωπίζει τις δύσκολες καταστάσεις. Αυτοί είναι ο δικός μου τρόποι σκέψης και τον ακολουθώ στη ζωή μου, θα παλέψω για να ξεπεράσω τις δυσκολίες. Αυτός είναι ο λόγος που έγραψα ένα παιδικό παραμύθι, για να καλλιεργήσουμε από μικρή ηλικία στα παιδιά αυτό τον τρόπο σκέψης. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ένα μεγάλο ζήτημα υγείας σε αλλάζει σαν άνθρωπο. Αξιολογείς τι είναι πιο σημαντικό στη ζωή. Όμως πιστεύω ακράδαντα ότι δεν πρέπει να μας χτυπήσει η μοίρα φέρνονται μας αντιμέτωπους με κάτι τόσο σημαντικό για να αξιολογήσουμε τη στάση ζωής μας. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και δυνατοί χαρακτήρες, Δεν υπάρχει ένα χάπι που το παίρνεις και φεύγει το πρόβλημα. Δεν υπάρχει καμία μαγική συνταγή. Είναι μία γενικότερη στάση ζωής που πρέπει να διδαχθούμε».

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR