counter

Loreen: Ποια είναι η τραγουδίστρια της Σουηδίας που έχει τραβήξει την προσοχή;

Loreen: Ποια είναι η τραγουδίστρια της Σουηδίας που έχει τραβήξει την προσοχή;
Loreen: Ποια είναι η τραγουδίστρια της Σουηδίας που έχει τραβήξει την προσοχή;

Αναμφίβολα ένα από τα φαβορί για την Eurovision 2023 είναι η τραγουδίστρια Loreen Λορίν στα ελληνικά), που εκπροσωπεί την Σουηδία. Το τραγούδι της είναι ήδη τεράστιο hit και το βιογραφικό της, είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό. 

Loreen: Το βιογραφικό της τραγουδίστριας

Η Λορέν Ζινέμπ Νόρα Ταλχαουί ή αλλιώς Lorine Zineb Nora "Loreen" Talhaoui, γεννήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 1983 και η ηλικία της είναι 40 ετών.

Η ίδια έχει γίνει γνωστή με το σκηνικό όνομα Λορέν, είναι Σουηδή τραγουδίστρια και μουσικός παραγωγός. Η Λορίν εκπροσώπησε τη Σουηδία στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2012 στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, με το τραγούδι της "Euphoria", και κέρδισε το διαγωνισμό με 372 βαθμούς. Στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2013, στη σουηδική πόλη Μάλμε, η Λορέν τραγούδησε τόσο στον ημιτελικό όσο και στον τελικό.

Διαβάστε επίσης: Eurovision 2023: Ο Μικρούτσικος για τον Victor Vernicos! "Έχουμε ένα άγουρο παιδαρέλι να κραυγάζει"

Η Λορίν γεννήθηκε στη Στοκχόλμη, στη Σουηδία, αλλά η καταγωγή της είναι από το Μαρόκο. Έγινε γνωστή στο ευρύ σουηδικό κοινό μετά την συμμετοχή της στην σουηδική εκδοχή της μουσικής εκπομπής Idol 2004, συμμετέχοντας ως Λορέν Ταλχαουί. Κατά την διάρκεια των προκριματικών γύρων, τερμάτισε στην τρίτη θέση μετά από την ψήφο του κοινού.

Τελικά, κατέλαβε την τέταρτη θέση. Την επόμενη χρονιά, η Λορίν κυκλοφόρησε το πρώτο της σινγκλ, "The Snake", με το συγκρότημα Rob'n'Raz και έγινε τηλεοπτική παρουσιάστρια στο TV400. Εργάστηκε ως παραγωγός και σκηνοθέτης για αρκετά ριάλιτι σόου στην σουηδική τηλεόραση. Το 2011, κυκλοφόρησε το σινγκλ "My Heart Is Refusing Me", το οποίο σημείωσε εμπορική επιτυχία στη Σουηδία.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Λορίν με το τραγούδι της βρίσκεται μάλιστα στην κορυφή των στοιχημάτων ενώ ανεβαίνει σταθερά στο Global Spotify Chart! Η Ουκρανία που είναι επίσης φαβορί με το Heart Of Steel, είναι στη δεύετρη θέση αλλά φυσικά όλα μπορούν να ανατραπούν. 

Photo Credits: Zuma Press

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR