counter

Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ: Οι γαλαζοαίματοι συγγενείς του, τα παιδιά και τα εγγόνια του

Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ: Οι γαλαζοαίματοι συγγενείς του, τα παιδιά και τα εγγόνια του
Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ: Οι γαλαζοαίματοι συγγενείς του, τα παιδιά και τα εγγόνια του

Ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ έχει μεγάλη αδυναμία στην οικογένεια, τα παιδιά και τα εγγόνια του ενώ μάλιστα πολλοί γαλαζοαίματοι είναι συγγενείς του. 

Η Άννα-Μαρία Ίνγριδ, η σύζυγός του είναι μέλος της Δανικής και της πρώην Ελληνικής βασιλικής οικογένειας. Ήταν η τελευταία Βασίλισσα της Ελλάδας, από το 1964 έως το 1973, ως σύζυγος του τότε βασιλιά Κωνσταντίνου Β΄. Επίσης είναι Πριγκίπισσα της Δανίας. Είναι η πρόεδρος του Ιδρύματος Άννα-Μαρία.

Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ: Τα παιδιά του, τα εγγόνια του και όλοι οι συγγενείς του

Ο Κωνσταντίνος και η Άννα-Μαρία απέκτησαν δυο κόρες και τρεις γιους:

  • την Αλεξία (10 Ιουλίου 1965, Κέρκυρα). Παντρεύτηκε στις 9 Ιουλίου του 1999 στο Λονδίνο τον αρχιτέκτονα Κάρλος Μοράλες Κιντάνα με τον οποίον απέκτησαν 4 παιδιά.

  • τον Παύλο, πρώην Διάδοχο της Ελλάδος (20 Μαΐου 1967, Τατόι). Νυμφεύθηκε στις 1 Ιουλίου του 1995 στο Λονδίνο την Μαρί Σαντάλ-Μίλλερ με την οποίαν απέκτησαν 5 παιδιά. 

Ο Παύλος και η Μαρί Σαντάλ

  • τον Νικόλαο (1 Οκτωβρίου 1969, Ρώμη). Νυμφεύθηκε στις 25 Αυγούστου του 2010 στις Σπέτσες την Τατιάνα Μπλάτνικ.

Ο Νικόλαος και η Τατιάνα Μπλάτνικ

  • τη Θεοδώρα (9 Ιουνίου 1983, Λονδίνο) (Διαβάστε ποιος είναι ο σύντροφός της)
  • τον Φίλιππο (26 Απριλίου 1986, Λονδίνο). Νυμφεύθηκε την Νίνα Φλορ αρχικά με πολιτικό γάμο στο Σαιν-Μόριτζ της Ελβετίας στις 12 Δεκεμβρίου του 2020 και στην συνέχεια με θρησκευτικό γάμο στην Μητρόπολη Αθηνών στις 23 Οκτωβρίου του 2021.

Ο Φίλιππος και η Νίνα Φλορ

  • Ο τέως Βασιλιάς των Ελλήνων συγγενεύει με αρκετές βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης. Είναι δεύτερος ξάδερφος του Βασιλιά Καρόλου Γ' του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς έχουν κοινό προπάππου τον Βασιλιά Γεώργιο Α' της Ελλάδος. Είναι επίσης θείος του Βασιλιά Φιλίππου ΣΤ' της Ισπανίας, ο οποίος είναι γιος της αδελφής του, Βασίλισσας Σοφίας. Επιπλέον, η Βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας είναι αδελφή της συζύγου του, της Άννας-Μαρίας.

Ο Κωνσταντίνος είναι και ένας από τους αναδόχους του Διαδόχου του Βρετανικού Θρόνου, του Ουίλιαμ, Πρίγκιπα της Ουαλίας. Η βάφτιση έγινε στις 4 Αυγούστου του 1982 στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR