counter

Κάρμεν Ρουγγέρη: Τα παιδικά χρόνια σε μοναστήρι, τα παιδιά και η ''χρυσή'' καριέρα

Κάρμεν Ρουγγέρη: Τα παιδικά χρόνια σε μοναστήρι, τα παιδιά και η ''χρυσή'' καριέρα
Κάρμεν Ρουγγέρη: Τα παιδικά χρόνια σε μοναστήρι, τα παιδιά και η ''χρυσή'' καριέρα

Η Κάρμεν Ρουγγέρη πρωταγωνιστεί στην σειρά του ΣΚΑΙ, «Γλυκάνισος» και το κοινό αναζητά όλο και περισσότερες λεπτομέρειες για την ζωή της. Μπορεί να είναι στον χώρο της υποκριτικής πάνω από 20 χρόνια, όμως υπάρχουν σίγουρα πράγματα για εκείνη που δεν γνωρίζατε.

Κάρμεν Ρουγγέρη: Η ηλικία και η ιταλική καταγωγή

  • Η Κάρμεν (Καρμέλα) Ρουγγέρη είναι Ελληνίδα ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και συγγραφέας παιδικών βιβλίων, ενώ η ηλικία της είναι 78 ετών. 
  • Ο πατέρας της ήταν Ιταλός εκπαιδευτικός και η μητέρα της Ελληνίδα, ενώ έχει μια μεγαλύτερη αδελφή.Την αδελφή της τη λένε Ροζάρια. 
  • Η Κάρμεν Ρουγγέρη είναι παντρεμένη με τον βαρύτονο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Ανδρέα Κουλουμπή και έχει δύο υπέροχα παιδιά τη  Χριστίνα και τον Βίκτωρα Κουλουμπή.

Κάρμεν Ρουγγέρη: Τα παιδικά χρόνια σε μοναστήρι

Για τα παιδικά της χρόνια σε μοναστήρι είχε πει η Κάρμεν Ρουγγέρη: «Τα πρώτα 4 χρόνια της ζωής μου τα πέρασα σε μοναστήρι της Σαντορίνης με την αδερφή μου, Ροζάρια. Θυμάμαι με αγάπη τις καλόγριες. Φορούσαν πάντα μεγάλα καπέλα και μιλούσαν γαλλικά. Αυτή ήταν και η πρώτη γλώσσα που μίλησα. Η γιαγιά μου, άλλωστε, από την πλευρά του πατέρα μου, ήταν Γαλλίδα και ο παππούς μου Ιταλός. Η μητέρα μου Αγγελική Πίντου ήταν γνήσια Σαντορινιά και καθολική. Το θέμα ήταν πως ο πατέρας μου που μιλούσε και δίδασκε εννέα γλώσσες ως διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου τότε, έπρεπε να ταξιδεύει πολύ. Έτσι αποφάσισαν με τη μητέρα μου να μας βάλουν στις καλόγριες για να μην μας τρέχουν μαζί τους».

Με την κόρη της

Κάρμεν Ρουγγέρη: Ο λόγος που ασχολήθηκε με το παιδικό θέατρο

«Τα παιδιά μου είχαν πολλά ερεθίσματα. Δεν τους αρκούσε να παίζουν απλώς μπάλα ή κυνηγητό στην γειτονιά. Σκέφτηκα, λοιπόν, να φτιάξω μια θεατρική ομάδα για να περνάμε όλοι καλά τα Σαββατοκύριακα – τα παιδιά μου, οι φίλοι τους, αλλά και εγώ.

Μάζεψα 30 παιδιά. Τι πιο ωραίο από το να είσαι παιδί και να ασχολείσαι με το θέατρο! Ξεκίνησα να γράφω γιατί δεν υπήρχαν έργα με 30 ρόλους – ήθελα, βλέπετε, να είναι όλα τα παιδιά ευχαριστημένα. Άρχισα να σκηνοθετώ και ξαφνικά ανακάλυψα έναν εαυτό που δεν ήξερα ότι τον έχω. Όλοι μαζί δημιουργήσαμε την θεατρική μας ομάδα, που την ονομάσαμε «Ρακοσυλλέκτες», γιατί μαζεύαμε, στην κυριολεξία, από τα σκουπίδια άχρηστα – για άλλους – αντικείμενα και φτιάχναμε τα σκηνικά μας. Η Χριστίνα, η κόρη μου, που ήταν τότε 10 χρονών βοηθούσε στην κατασκευή των σκηνικών, μαζί φυσικά με όλα τα παιδιά» είχε πει η ηθοποιός.

Κάρμεν Ρουγγέρη : Το δέκα λεπτά κήρυγμα

«Τη λάτρεψα τη σειρά, γιατί με έφερε σε επαφή με τα νιάτα. Με τα εφηβάκια. Ακόμη και τώρα, στο δρόμο με φωνάζουν “Κικίτσα”. Παίρνω πολλές αγκαλιές και μου λένε ότι θα ήθελαν μια γιαγιά σαν κι εμένα. Παρακολουθούν τη σειρά και τα τωρινά παιδιά.

Η σειρά είχε ωραίο κείμενο. Η Ντίνα Παντελέων, που είχε γράψει το σενάριο, ήταν φιλόλογος και είχε και δύο παιδιά στην ηλικία των εφήβων. Ήξερε τι να γράψει. Νομίζω ότι κάθε επεισόδιο, τώρα που το βλέπω, θαρρείς και είναι η πρώτη φορά, έχει κάτι να πει. Δεν έχουμε συχνά τόσο καλοδουλεμένα κείμενα στην τηλεόραση.

Της εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να είναι ευτυχισμένη και δημιουργική καθώς είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και μια προσωπικότητα που σπανίζει στις μέρες μας», ανέφερε η Κάρμεν Ρουγγέρη.

Κάρμεν Ρουγγέρη: Ο ρόλος της στον Γλυκάνισο

Στον «Γλυκάνισο», η Κάρμεν Ρουγγέρη έχει τον ρόλο της Κυρίας Αριάδνης, είναι δηλαδή η γιαγιά της οικογένειας Δεμίρη, μητέρα της Ερμιόνης.


Με τον Έκτορα, τον πατέρα της Ερμιόνης, έζησαν μια καλή ζωή μέχρι που ένα τροχαίο ατύχημα τους χώρισε, εκείνος σκοτώθηκε και εκείνη καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι. Είναι ένας πολύ ιδιαίτερος χαρακτήρας, θεματοφύλακας των αξιών και των παραδόσεων του νησιού, κομψή, με άψογους τρόπους και λεξιλόγιο, καλλιεργημένη και με ακαταμάχητο χιούμορ. Παρά την ηλικία και την αδυναμία της στην κίνηση, δεν τη σταματά τίποτα και πηγαίνει παντού. Έχει ανοιχτό μυαλό και μοντέρνες ιδέες αλλά οτιδήποτε ξένο τη φοβίζει. Αν και φιλάνθρωπη, είναι επιφυλακτική απέναντι στους πρόσφυγες, τη Ραζάν και κυρίως τη γιαγιά της αλλά πολύ σύντομα, συνειδητοποιεί πως αυτά που τους ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν…

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR