counter

Ιωάννα Λίλη: Η πρώτη της αποκλειστική συνέντευξη στο FTHIS.GR ως σύζυγος Ευρωβουλευτή!

Ιωάννα Λίλη: Η πρώτη της αποκλειστική συνέντευξη στο FTHIS.GR ως σύζυγος Ευρωβουλευτή!
Ιωάννα Λίλη: Η πρώτη της αποκλειστική συνέντευξη στο FTHIS.GR ως σύζυγος Ευρωβουλευτή!

Ιωάννα Λίλη

 Από τον Οδυσσέα Μητσόπουλο

Την πρώτη της συνέντευξη μετά την εκλογή του Θοδωρή Ζαγοράκη ως Ευρωβουλευτή παραχώρησε στο FTHIS.GR η Ιωάννα Λίλη περιγράφοντας την χαρά αλλά και τo άγχος που έζησε μέσα στο προεκλογικό κέντρο του συζύγου της.Εκτός αυτού, η Ιωάννα Λίλη αποκάλυψε ποιά τηλεοπτική πρόταση θα την έκανε να μετακομίσει μόνιμα στην Αθήνα!

Πώς νιώθεις τώρα που ο Θοδωρής Ζαγοράκης έχει εκλεγεί επισήμως ευρωβουλευτής και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στις Βρυξέλλες; Είμαι παρά πολύ χαρούμενη για την εκλογή του Θοδωρή, έχω συγκινηθεί! Ταυτόχρονα αισθάνομαι πολύ περήφανη για τον άνδρα μου, επειδή γνωρίζω πόσο πολύ ήθελε αυτή την εκλογή αλλά και πόσο πολύ θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα από το νέο του ρόλο ως Ευρωβουλευτής.

Αλήθεια πώς αντέδρασες όταν σου ανακοίνωσε ο Θοδωρής την απόφαση του να κατέβει υποψήφιος στις φετινές Ευρωεκλογές; Ειλικρινά αντέδρασα πολύ θετικά, επειδή τόσα χρόνια έχω μάθει να στηρίζω τις αποφάσεις του συζύγου μου. Όταν ο Θοδωρής μας ανακοίνωσε την επιθυμία του να πάρει μέρος στις Ευρωεκλογές κάναμε αμέσως ένα οικογενειακό συμβούλιο όλοι μαζί για να συζητήσουμε το θέμα. Πιστεύω ότι μέσα από το νέο του ρόλο θα μπορέσει να προσφέρει  πολλά στη χώρα μας . Ας μην ξεχνάμε ότι έχει υπάρξει ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος και έχει τα προσόντα και την ικανότητα να βοηθήσει την Ελλάδα μας στο κομμάτι του πολιτισμού αλλά και του αθλητισμού.

Τι θα απαντούσες σε όλους εκείνους που σχολίασαν αρνητικά την απόφαση του Θοδωρή να πολιτευτεί; Το μόνο σίγουρο είναι πως σε αυτή την ζωή δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε αρεστοί σε όλους. Είμαι σίγουρη ότι ο χρόνος και η πορεία του Θοδωρή στην πολιτική θα αποδείξουν τις ικανότητες του και το αν ο κόσμος έπραξε σωστά που τον ψήφισε. Σε τελική ανάλυση, ζούμε σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα όπου ο καθένας μπορεί να λέει αλλά και να ψηφίζει όποιον θέλει.

Δεν φοβάσαι την απόσταση που θα δημιουργηθεί μεταξύ σας τώρα που ο Θοδωρής θα βρίσκεται το μεγαλύτερο διάστημα στις Βρυξέλλες λόγω του Ευρωκοινοβουλίου; Όχι δεν την φοβάμαι, επειδή είναι ένα θέμα που ήδη το έχουμε συζητήσει μεταξύ μας. Ας μην ξεχνάμε πάντως ότι η σχέση μας έχει δοκιμαστεί με την απόσταση, αφού τα πρώτα χρόνια του δεσμού μας ο Θοδωρής ήταν ενεργός ποδοσφαιριστής και έλειπε συχνά σε αποστολές με την ομάδα του. Επομένως έχω μάθει και στο παρελθόν να ζω με την απόσταση, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα.

Δεν νιώθεις τύψεις για τα παιδιά σας τώρα που ο μπαμπάς θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες και η μαμά στο στούντιο για την εκπομπή της; Δεν νιώθω, διότι έχουμε όλοι προσαρμόσει τα προγράμματα μας για να περνάμε πιο ποιοτικό χρόνο μαζί. Φροντίζω την ώρα που θα επιστρέψω από τα τηλεοπτικά μου καθήκοντα τα παιδιά να έχουν ολοκληρώσει το διάβασμα τους ώστε να περνάμε μαζί όμορφες στιγμές χωρίς την πίεση της καθημερινότητας.

Υποθετικά μιλώντας, αν έβρισκες κι εσύ μια δουλειά στις Βρυξέλλες θα μπορούσατε να μετακομίσετε οικογενειακώς στο εξωτερικό; Το σενάριο αυτό είναι υποθετικό. Στηρίζω τις αποφάσεις και τα όνειρα του Θοδωρή κι έχω αποδείξει ότι προτεραιότητα για μένα είναι η οικογένεια μου.

Το βράδυ των εκλογών το περάσατε μαζί με τον Θοδωρή; Μπορείς να μου περιγράψεις τα συναισθήματα σας; Εννοείται πως το περάσαμε μαζί και συγκεκριμένα στο εκλογικό μας κέντρο στην Καλαμαριά. Η βραδιά εκείνη ήταν αξέχαστη, διότι είχε πολύ άγχος αλλά και συγκίνηση μαζί. Τα τηλέφωνα χτυπούσαν ασταμάτητα και είχαμε μαζί μας πολλούς φίλους για συμπαράσταση. Ήταν σίγουρα μια βραδιά πολύ έντονη και για τους δύο μας.

Ο Θοδωρής σου έχει αποκαλύψει ποιος είναι ο πρώτος του στόχος ως Ευρωβουλευτής; Η αλήθεια είναι πως όντως μου έχει αποκαλύψει τους στόχους και τα όνειρα του, ωστόσο είναι ακόμη πολύ νωρίς για να τα συζητάμε. Και σίγουρα εγώ δεν είμαι σε θέση να μιλάω εκ μέρους του Θοδωρή για τα πολιτικά του πλάνα. Ο καιρός θα τα δείξει όλα.

Εσύ θα έλεγες ποτέ το «ναι» στην πολιτική σαν τον Θοδωρή; Στην παρούσα φάση δεν είναι μέσα στα μελλοντικά μου σχέδια, αλλά έχω μάθει να μην αποκλείω ποτέ τίποτα στη ζωή μου…

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα απέκλειες και μια τηλεοπτική πρόταση για να κατέβεις μόνιμα στην Αθήνα; Δεν ακυρώνω και δεν αποκλείω καμιά πιθανή πρόταση για την Αθήνα, από την στιγμή που θα πληροί κάποιες προδιαγραφές και θα έχει ένα concept που θα μου ταιριάζει σαν Ιωάννα. Όλα τα σενάρια είναι πιθανά όταν είσαι στην τηλεόραση.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη τηλεοπτική σου στιγμή μέχρι τώρα στο «αέρα» του Μακεδονία TV; Χωρίς δεύτερη σκέψη η πρεμιέρα του «Όλα Καλά», διότι από το άγχος μου δεν μπορούσα να μιλήσω καλά. Είχα συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια να πηγαίνω στις εκπομπές ως καλεσμένη και μου φαινόταν πολύ παράξενο που ξαφνικά έπρεπε να παρουσιάσω μια ολόκληρη εκπομπή. Ευτυχώς εξοικειώθηκα άμεσα με τους ρυθμούς της εκπομπής κι όλα πήραν τον δρόμο τους.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR