counter

Η πιο νόστιμη τούρτα παγωτό από τη μαμά μου (Στο OLGA's BLOG)

Η πιο νόστιμη τούρτα παγωτό από τη μαμά μου (Στο OLGA's BLOG)
Η πιο νόστιμη τούρτα παγωτό από τη μαμά μου (Στο OLGA's BLOG)

Η μανούλα μου είναι κατά γενική ομολογία ( πόσο μάλλον υποκειμενική!) μια εκπληκτική μαγείρισσα! Αυτό που είναι το ατού της είναι τα γλυκά!!! Αυτές τις μέρες που βρισκόμουν στο πατρικό μου της ζήτησα να μας φτιάξει μια από τις αγαπημένες μου τούρτες παγωτό που είμαι σίγουρη πως  αν την κάνετε  θα σας ενθουσιάσει! Έχει λίγη δουλίτσα αλλά το αποτέλεσμα, πιστέψτε με, θα σας ανταμείψει!!!

Τα υλικά έχουν ως εξής:

 

1 σαντυγί

1 γάλα ζαχαρούχο

1 γάλα εβαπορέ μικρό

2 βανίλιες

1 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ

1 κουβερτούρα 200 gr

Σιρόπι για τα σαβουαγιάρ  ( 2 φλιτζανάκια του καφέ νερό, 3 κουταλιές της σούπας κακάο, 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη)

Καβουρντισμένα αμύγδαλα

Καταρχήν φτιάχνουμε το σιρόπι που θα βρέξουμε τα σαβουαγιάρ. Σε δυνατή φωτιά βράζουμε για 5 λεπτά το κακάο με το νερό και τη ζάχαρη. Το αφήνουμε να κρυώσει… Στο μίξερ χτυπάμε τα δυο γάλατα με τη μόρφατ και τις βανίλιες. Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα. Στη συνέχεια χωρίζουμε το μείγμα από το μίξερ σε δυο μέρη, το ένα το αφήνουμε ως έχει και στο άλλο προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα( όπως είναι ζεστή) για να γίνει σοκολατένιο το μείγμα μας. Βάζουμε τα σαβουαγιαρ μουσκεμένα με το σιρόπι στον πάτο ενός τάπερ( ή οποιουδήποτε σκεύους θα φτιάξετε το γλυκό). Στρώνουμε το σοκολατένιο μείγμα και το βάζουμε στην κατάψυξη( για μια ώρα περίπου ή ώσπου να κρυώσει. Το βγάζουμε και τοποθετούμε τη λευκή στρώση. Από πάνω γαρνίρουμε με τα καβουρντισμένα αμύγδαλα. Τώρα πώς γίνονται τα αμύγδαλα καβουρντισμένα; Λοιπόν, βάζουμε πάνω σε αλουμινόχαρτο τα αμύγδαλα και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά στο πάνω κάτω. Μετά τα βάζουμε σε αντικολλητικό  χαρτί τα τυλίγουμε σε φάκελο και τα θρυμματίζουμε. Το χαρτί στην ουσία είναι για να μην πετάγονται δεξιά αριστερά. Αυτή τη δουλεία μπορείτε φυσικά να την κάνετε και με το αντίστοιχο σκεύος. Τα πασπαλίζουμε από πάνω και έτοιμο το παγωτό μας!!!

 

Από τα χεράκια της μαμάς μου τρώω τα ωραιότερα γλυκά!!! Και πόσο μάλλον όταν είμαι στο πατρικό μου σπίτι που μου τα έχει πάντα όλα έτοιμα και νιώθω πάλι σαν είμαι μικρό παιδί κι ας έχω γίνει κι εγώ μαμά. Νομίζω πως θα συμφωνήσετε όλες και όλοι μαζί μου πως στο πατρικό μας νιώθουμε μια μοναδική ζεστασιά που δεν υπάρχει σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου!!!

 

ΥΓ: θέλω να ευχαριστήσω το γλυκό μου κοριτσάκι, το Κατερινάκι μας, που μας βοήθησε με το γλυκό και όχι μόνο!!! Κατερίνα και Άννα σας λατρεύουμε, είστε οικογένεια μας!!!

 

ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΠΣΗ όπως λέει και το μωρό μου, η Αλεξανδρούλα μας!!!

 

 

 

                                             

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR