counter

Η Νόνη Δούνια για την εμμηνόπαυση: "Η διάθεσή μου μέσα στην ημέρα μπορεί να αλλάξει 20 φορές"

Η Νόνη Δούνια για την εμμηνόπαυση: "Η διάθεσή μου μέσα στην ημέρα μπορεί να αλλάξει 20 φορές"
Η Νόνη Δούνια για την εμμηνόπαυση: "Η διάθεσή μου μέσα στην ημέρα μπορεί να αλλάξει 20 φορές"

H Nόνη Δούνια παραχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο περιοδικό Vita και τη Μικαέλα Θεοφίλου.

H ίδια μίλησε μίλησε, μεταξύ άλλων, για την ηλικία της, ενώ αποκάλυψε πως βιώνει τη φάση της εμμηνόπαυσης.

Τη λες την ηλικία σου;

Φυσικά. Γιατί να κρύψω την ηλικία μου; Είμαι 52. Μου αρέσει η ηλικία μου. Νιώθω ότι βρίσκομαι στην καλύτερή μου φάση. Αισθάνομαι ότι αρχίζω ξανά, ότι έχω ανοίξει ένα καινούργιο κεφάλαιο, αυτό των 50+, το οποίο είναι μαγικό.

Διαβάστε επίσης: Nόνη Δoύνια: "Οι γυναίκες όταν φτάνουν στην ηλικία των 50 θεωρούνται ότι είναι ληγμένες"

Μιλάς για την εμμηνόπαυση, ένα θέμα ταμπού.

Εννοείται ότι μιλάω. Γιατί να αποτελεί ακόμα ταμπού; Παλιά καταλαβαίνω ότι μια γυναίκα θεωρούνταν μεγάλη, τελειώνε ζωή της όπως την ήξερε. Τώρα αυτό δεν ισχύει. Οι 50αρες δεν έχουν καμία σχέση με της συνομήλικές τους πριν30 χρόνια. Δυστυχώς, όμως, πολλές γυναίκες περνούν αυτή τη φάση της ζωής τους χωρίς να γνωρίζουν τι του συμβαίνει και γιατί. Δεν υπάρχει ακόμη κατάλληλη ενημέρωση γύρω από το θέμα της εμμηνόπαυσης. Τώρα αρχίσαμε σιγά-σιγά ως κοινωνία να μιλάμε και γι’ αυτό. Όμως εξακολουθεί να είναι θέμα ταμπού. Όπως παλιότερα θεωρούσαν τρελό όποιον πήγαινε σε ψυχολόγο. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με την εμμηνόπαυση. Κάποια στιγμή θα μιλάμε άνετα γιατί προχωράμε, εξελισσόμαστε και όλα αυτά τα θέματα είναι ανθρώπινα φυσιολογικά και συμβαίνουν σε όλες.

Πως το βίωσες εσύ όταν μπήκες πια αυτή την περίοδο τη ζωή σου;

Θα φτιάξω μια μπλούζα που να γράφει: «Βρίσκομαι σε εμμηνόπαυση, εισέρχεστε στο χώρο με δική σας ευθύνη». Γιατί, πράγματι, είναι τέτοια η ορμονική διαταραχή που βιώνεις και δεν μπορείς να ελέγξεις κάτι τέτοιας έντασης συναισθηματικές μεταπτώσεις που μοιάζεις με διπολικό άτομο. Η διάθεσή μου μέσα στην ημέρα μπορεί να αλλάξει 20 φορές. Όμως, πιο δύσκολο για μένα είναι οι εξάψεις. Είναι τρομερά ενοχλητικές, γιατί μου συμβαίνουν σε όλες τις λάθος στιγμές. Γι’ αυτό την βεντάλια, η οποία θεωρείται στυλ, για μένα είναι εργαλείο που έχει αποδειχτεί σωτήριο σε πολλές περιστάσεις. Παντού υπάρχει μια βεντάλια. Στο καθιστικό, δίπλα στο κρεβάτι μου, μέσα στην τσάντα μου.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR