counter

Η Μαρία Μπεκατώρου μας παρουσιάζει το αγαπημένο της καλοκαιρινό γλυκό! (Στο OLGA'S BLOG)

Η Μαρία Μπεκατώρου μας παρουσιάζει το αγαπημένο της καλοκαιρινό γλυκό! (Στο OLGA'S BLOG)
Η Μαρία Μπεκατώρου μας παρουσιάζει το αγαπημένο της καλοκαιρινό γλυκό! (Στο OLGA'S BLOG)

Η Μαρία Μπεκατώρου δέχτηκε με πολύ χαρά να μας παρουσιάσει το αγαπημένο της καλοκαιρινό γλυκό!!! Είναι πανεύκολο, γρήγορο, δροσερό και πεντανόστιμο!

Η γλυκιά παρουσιάστρια το φτιάχνει συνέχεια, γιατί εκτός των άλλων είναι το αγαπημένο γλυκό του συζύγου της, Αντώνη. Επίσης κάθε φορά που έχουν φίλους στο σπίτι και θέλει να τους φτιάξει ένα υγιεινό και σπιτικό γλυκό είναι σίγουρα στις πρώτες τις επιλογές ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ένα γλυκό που σίγουρα θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους και θα κλέψει τις εντυπώσεις!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής (ελάχιστα):

1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό (την οικογενειακή συσκευασία)

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

1 πακέτο μπισκότα digestive (κομμένα σε κομματάκια και ΟΧΙ τριμμένα)

1 πακέτο μαρμελάδα της αρεσκείας σας (ή αν είστε δυνατές μαγείρισσες, σπιτική μαρμελάδα)

Η διαδικασία είναι απλούστατη:

Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε (χωρίς μίξερ) με τον αναδευτήρα ή αλλιώς μ' ένα απλό κουτάλι το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα. ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ της συνταγής σύμφωνα με τη Μαρία είναι το καλό στραγγιστό γιαούρτι. Εκεί βρίσκεται και όλη η επιτυχία του γλυκού!!! Προτιμότερο (για τη γεύση και όχι τις θερμίδες!) είναι το γιαούρτι να είναι πλήρες. Αλλιώς 'νερουλιάζει και μετά. άστα να πάνε!!!). Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομματάκια μπισκότου και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Μετά τα βάζουμε σε μπολάκια ατομικά ή ποτήρια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου. Αφού παγώσουν αρκετά τα βγάζουμε από τα ψυγείο βάζουμε τη μαρμελάδα ( φράουλα, βύσσινο, κεράσι, βατόμουρο) και τα ξανατοποθετούμε για λίγο πάλι στο ψυγείο. Ύστερα από 10-15 λεπτά είναι έτοιμο το γλυκό μας!!

Κι επειδή ο έρωτας περνάει από το στομάχι. ξεκινήστε τη συνταγή φτιαχνοντάς την για τον άντρα σας, το αγόρι σας, τον αγαπημένο σας. δεν είναι τυχαίο που ο Αντώνης είναι απόλυτα ερωτευμένος με την επιτυχημένη παρουσιάστρια για τόσα χρόνια!!!! Φυσικά και οι μικροί μας φίλοι θα το λατρέψουν γιατί είναι πεντανόστιμο κι εσείς θα έχετε τη συνείδηση σας ήσυχη καθώς είναι τόσο υγιεινό που ακόμα και από πολύ μικρή ηλικία μπορείτε να το προτιμήσετε από ένα γλυκό του εμπορίου!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!


ΥΓ. Ευχαριστώ πολύ για την αμέριστη βοήθεια τους (πρακτική και καλλιτεχνική) τους σου σεφ Αρετή και Μιχάλη!!! Ξέρουν αυτοί..

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR