counter

Γιώργος Παπαδόπουλος: "Έβλεπα τον πατέρα μου με ραντεβού. Πρόσφατα ξεπέρασα το χωρισμό των γονιών μου"

Γιώργος Παπαδόπουλος: "Έβλεπα τον πατέρα μου με ραντεβού. Πρόσφατα ξεπέρασα το χωρισμό των γονιών μου"
Γιώργος Παπαδόπουλος: "Έβλεπα τον πατέρα μου με ραντεβού. Πρόσφατα ξεπέρασα το χωρισμό των γονιών μου"

Γιώργος Παπαδόπουλος

Συνέντευξη σε εβδομαδιαίο περιοδικό παραχώρησε ο Γιώργος Παπαδόπουλος. Ο Γιώργος Παπαδόπουλος μίλησε στο περιοδικό για την δύσκολη περίοδο που βίωσε ψυχολογικό επίπεδο αλλά και σε οικογενειακό επίπεδο εξομολογούμενος τον αντίκτυπο που είχε σε εκείνον το διαζύγιο των γονιών του.

Πώς είσαι στα σκοτάδια σου; Κλείνομαι στον εαυτό μου. Δεν θέλω να υπάρχω για κανέναν. Καπνίζω ασταμάτητα, κλαίω, γελάω, παίζω μόνος μου στο Playstation, μπορεί να κοιτώ τον τοίχο για δύο ώρες χωρίς λόγο. Σε κάποια φάση γίνεται ένα «κλικ» και όλα αλλάζουν.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο διάστημα που έχει βιώσει όσα περιγράφεις;  Επί ένα ολόκληρο καλοκαίρι δεν είχα βγει από το σπίτι μου. Δεν πήγα ούτε στην Κύπρο.

Επισκέφθηκες ψυχαναλυτή; Όχι. Πιστεύω ότι ο ειδικός είναι μόνο ο εαυτός μας. Μόνο εμείς ξέρουμε πράγματι πώς μπορούμε να φτάσουμε ξανά στο φως.

Τι σου έλειπε; Κατέληξα ότι μου έλειπε ο Γιώργος.

Υπήρξε περίοδος που έκανες κατάχρηση στο αλκοόλ; Εκείνο το καλοκαίρι έπινα χωρίς να με ενδιαφέρει η ποσότητα. Ήπια πάρα πολύ. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φίλους μου που τελικά ήρθαν στο σπίτι μου, με πλάκωσαν στο ξύλο, με έκαναν μπάνιο, με έντυσαν και με έβγαλαν έξω για να τα σπάσουμε. Με αγαπούν πολύ, όπως και εγώ επίσης. Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να αντεπεξέλθω. Ήταν πολύ δύσκολη περίοδος για εμένα.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι ένα παιδί, ανεξαρτήτως ηλικίας, πάντα βιώνει τραυματικά το διαζύγιο των γονιών του, όσο καλές κι αν είναι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε.  Σαφώς και υπήρξε τραύμα. Πολύ πρόσφατα κατάφερα να επουλώσω το τραύμα που μου προκάλεσε ο χωρισμός των δικών μου. Όποιο παιδί χωρισμένων γονιών κι ρωτήσεις το ίδιο θα σου πει. Ίσως γι’αυτό και ορισμένα από αυτά γίνονται λίγο πιο αντιδραστικά. Μετά τα 25 θα σου πει ένας άνθρωπος που το έχει βιώσει ότι το έχει ξεπεράσει, ότι συγχώρεσε τους δικούς του και είναι έτοιμος να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία.

Εσύ πότε αποφάσισες να δώσεις στον πατέρα σου δεύτερη ευκαιρία; Μετά τα 23 μου. Μέχρι τότε η σχέση μας ήταν τυπική. Είναι λίγο περίεργο να βλέπεις τον πατέρα σου με ραντεβού. Είναι γονιός σου. Δεν χρειάζεται να κλείνεις ραντεβού για να τον συναντήσεις. Γι’αυτό όσοι αποφασίζουν να χωρίσουν πρέπει να αντιληφθούν ότι πάνω από όλα είναι τα παιδιά. Δεν χωρίζεις και συνεχίζεις απλά την ζωή σου. Μέχρι να ενηλικιωθεί το παιδί σου, οφείλεις να είσαι δίπλα του. Μετά ξεκινά ξανά η ζωή σου. Εφόσον γίνεσαι γονιός, ο εαυτός σου πρέπει να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, πάντα προηγούνται τα παιδιά.

Πηγή: ΕΓΩ! weekly

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR