counter

Φρόσω Κυριάκου: "Επιθυμώ την αστική μου αποζημίωση"

Φρόσω Κυριάκου: "Επιθυμώ την αστική μου αποζημίωση"
Φρόσω Κυριάκου: "Επιθυμώ την αστική μου αποζημίωση"

Φρόσω Κυριάκου

Τις δύο καταθέσεις της Φρόσως Κυριάκου στην Τροχαία Ελληνικού έφερε στο φως της δημοσιότητας το prothema. Όπως διαβάζουμε λοιπόν η 20χρονη κοπέλα που επέβαινε στο τζιπ που στοίχισε τη ζωή στον Παντελή Παντελίδη, αναφέρει μεταξύ άλλων, πως επιθυμεί την πλήρη αστική της αποζημίωση, ενώ στην συμπληρωματική της κατάθεση της δηλώνει πως επιθυμεί την πλήρη αστική της αποκατάσταση.

Δεκαεπτά μόλις ώρες μετά το θανατηφόρο τροχαίο στην αερογέφυρα της λεωφόρου Βουλιαγμένης, η 20χρονη Φρόσω Κυριάκου μέσα από τον «Ευαγγελισμό» δίνει την πρώτη κατάθεσή της στους αστυνομικούς της Τροχαίας Ελληνικού. «Ήμουν συνοδηγός στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Παντελής Παντελίδης και στις πίσω θέσεις επέβαινε η Μυρσίνη Αρναούτη. Κινούμασταν επί της γέφυρας του πρώην ανατολικού αεροδρομίου με κατεύθυνση προς τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Κανένας μας δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας. Κάποια στιγμή ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και βγήκαμε από την πορεία μας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής κινούμασταν με κανονική και σταθερή ταχύτητα. Στο ύψος της στροφής ο Παντελής ανέπτυξε ταχύτητα, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Από τα λίγα που μπορώ να θυμηθώ είναι ότι το αυτοκίνητο ανετράπη και ήμασταν και οι τρεις εγκλωβισμένοι. Στη συνέχεια μας απεγκλώβισαν, αλλά δεν θυμάμαι ποιοι. Στη συνέχεια μεταφέρθηκα με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”. Ημουν η πρώτη που απεγκλώβισαν από το όχημα και ήμουν στη θέση του συνοδηγού. Αυτά μπορώ να θυμηθώ προς το παρόν», ανέφερε συγκεκριμένα η Κυριάκου, επισημαίνοντας στο τέλος το εξής: «Επιθυμώ την αστική μου αποζημίωση».

Σχεδόν δυόμισι μήνες μετά, στις 26 Απριλίου, η 20χρονη πηγαίνει στην Τροχαία Ελληνικού και δίνει συμπληρωματική κατάθεση. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Βρισκόμασταν σε φιλική οικία μαζί με τον Παντελή Παντελίδη και τη Μυρσίνη Αρναούτη. Καθόμασταν σε έναν καναπέ και δεν μπορούσαμε να δούμε τι κάνει ο Παντελίδης καθώς και αν έχει καταναλώσει αλκοόλ και σε τι ποσότητα. Τις πρωινές ώρες αποχωρήσαμε οι τρεις μας για να επιβιβαστούμε στο αυτοκίνητο. Εγώ, όπως είχα καταθέσει, κάθισα στη θέση του συνοδηγού και η Αρναούτη στο πίσω κάθισμα. Δεν θυμάμαι ακριβώς σε ποια πλευρά.

Στη θέση του οδηγού κάθισε ο Παντελίδης και ξεκινήσαμε. Μάλιστα βρεθήκαμε σε κάποιο αδιέξοδο και με οπισθοπορεία βγήκαμε από αυτό. Εγώ κατά τη διάρκεια της διαδρομής κρατούσα το κινητό μου και δεν κοίταζα εμπρός. Μετά την πρόσκρουση δεν θυμάμαι κάτι και πιθανόν να έχασα τις αισθήσεις μου και ξύπνησα εντός του αυτοκινήτου από φωνές της Αρναούτη. Και πιθανόν από τους διασώστες του ΕΚΑΒ που με απεγκλώβισαν από το όχημα. Δεν επιθυμώ την ποινική δίωξη κανενός για το ατύχημα και τον τραυματισμό μου αλλά επιθυμώ την πλήρη αστική μου αποκατάσταση». 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR