counter

Φοίβος Δεληβοριάς: Τα τραγούδια που αγαπήσαμε, η σύζυγος και η ηλικία του

Φοίβος Δεληβοριάς: Τα τραγούδια που αγαπήσαμε, η σύζυγος και η ηλικία του
Φοίβος Δεληβοριάς: Τα τραγούδια που αγαπήσαμε, η σύζυγος και η ηλικία του

Τον βλέπουμε στα "νούμερα" και όλοι έχουμε αγαπήσει τα τραγούδια του. Ο Φοίβος Δεληβοριάς έχει ένα πραγματικά αξιοζήλευτο βιογραφικό και σίγουρα υπάρχουν πράγματα για εκείνον που δεν τα γνωρίζατε όπως την ηλικία αλλά και την σύζυγό του.

Φοίβος Δεληβοριάς: Η ηλικία και οι σπουδές

  • Ο Φοίβος Δεληβοριάς γεννήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 1973 και η ηλικία του είναι 49 ετών.
  • Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι γιος του Φώτη Δεληβοριά, στελέχους της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Μεγάλωσε στην Καλλιθέα και έκανε μαθήματα κλασσικής κιθάρας με τον Ορφέα Περίδη. Το 1988 ο Φοίβος Δεληβοριάς πήγε κάποια από τα τραγούδια του στον Μάνο Χατζιδάκι, με αποτέλεσμα την κυκλοφορία του πρώτου προσωπικού του δίσκου «Η παρέλαση» τον Νοέμβριο του '89.

  • Το 1995 υπέγραψε με την δισκογραφική εταιρεία "Sony Music" κυκλοφορώντας τον δεύτερο δίσκο του με τίτλο «Η ζωή μόνο έτσι είν' ωραία».

Φοίβος Δεληβοριάς: Τα τραγούδια του

  • Το 1995 ο Φοίβος Δεληβοριάς συμμετείχε για πρώτη φορά σε ζωντανή μουσική παράσταση, με τον Διονύση Σαββόπουλο. Το 1998 ακολούθησε ο δίσκος «Χάλια», και το καλοκαίρι του 2003 ο «Καθρέφτης». Το 2007 κυκλοφόρησε ο δίσκος «Έξω» και το 2008 «Οι απίθανες περιπέτειες του Φοίβου Δεληβοριά». Το 2010 αποχώρησε από την Sony και υπέγραψε με την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία "Inner Ear", από την οποία κυκλοφόρησε, τον ίδιο χρόνο, τον δίσκο με τίτλο «Ο Αόρατος Άνθρωπος».

  • Το 2015 κυκλοφόρησε τον επόμενο δίσκο του με τίτλο «Καλλιθέα» (Inner ear). Το 2017 δημιουργεί την "Ταράτσα του Φοίβου", ένα μουσικό πολυθέαμα που θα διαρκέσει ως το 2021 και θα γίνει θεσμός. Ο τελευταίος, μέχρι στιγμής, δίσκος του κυκλοφόρησε το 2022 και έχει τίτλο «ANIME».
  • Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τα Ημισκούμπρια, τον Θανάση Βέγγο, την Αρλέτα, τον Παύλο Παυλίδη, τον Αργύρη Μπακιρτζή, την Ελένη Τσαλιγοπούλου κ.α. Κατά καιρούς αρθρογραφεί σε διάφορα περιοδικά.

Φοίβος Δεληβοριάς: Η σύζυγος και τα παιδιά

Ο Φοίβος Δεληβοριάς κατοικεί στο Μετς, είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Βάσω Καβαλιεράτου κι έχουν μία κόρη, την Ιόλη.

Με την σύζυγό του

Φοίβος Δεληβοριάς: Η συμμετοχή στα νούμερα

"Τα Νούμερα" δεν είναι μια ακόμα μουσική εκπομπή ή ένα τηλεοπτικό σόου με παρουσιαστή τον τραγουδοποιό. Είναι μια σειρά μυθοπλασίας, στην οποία η πραγματικότητα θα νικιέται από τον σουρεαλισμό.

Η σειρά μεταδίδεται από την ΕΡΤ1 κάθε Παρασκευή στις 22:00. Όλα τα επεισόδια της σειράς είναι διαθέσιμα στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά τη μετάδοσή τους.

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR