counter

Famagusta: Η Σοφία Παυλίδου αποκαλύπτει - "Οι ιστορίες που έχουμε ακούσει είναι αληθινές και συγκλονιστικές"

Famagusta: Η Σοφία Παυλίδου αποκαλύπτει - "Οι ιστορίες που έχουμε ακούσει είναι αληθινές και συγκλονιστικές"
Famagusta: Η Σοφία Παυλίδου αποκαλύπτει - "Οι ιστορίες που έχουμε ακούσει είναι αληθινές και συγκλονιστικές"

Λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα του "Famagusta" η Σοφία Παυλίδου μίλησε στην κάμερα του "Χαμογέλα και Πάλι" για τη συμμετοχή της στη σειρά.

"Προσωπικά πιστεύω πως μία τέτοια δουλειά έπρεπε να γίνει εδώ και καιρό στην τηλεόραση. Το θέμα μας αφορά όλους. Αφορά την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο το ’74. Τον φετινό Ιούλιο είναι η επέτειος των 50 ετών. Πίσω από το Famagusta υπάρχει μία ιστορική έρευνα. Οι ιστορίες που έχουμε ακούσει είναι αληθινές και συγκλονιστικές" ανέφερε αρχικά η Σοφία Παυλίδου.

Όπως είπε η ηθοποιός, για τις ανάγκες της σειράς πήρανε συνέντευξη από δύο γυναίκες που περιέγραψαν τους βιασμούς που υπέστησαν όταν ήταν μικρά κορίτσια.

"Κάποιες από τις γυναίκες που μιλήσαμε έμειναν έγκυες από τους βιασμούς. Τις πήγαιναν στην Κύπρο για έκτρωση. Κάποια από τα θύματα βιασμού επέλεξαν να κρατήσουν τα παιδιά τους αλλά η κοινωνία τους αντιμετώπισε ως μιάσματα" εξομολογήθηκε η Σοφία Παυλίδου.

Διαβάστε επίσης: Famαgusta: Τι σημαίνει ο τίτλος της νέας σειράς του Mega

Στη συνέχεια, η ηθοποιός αναφέρθηκε στην οικογένειά της, αλλά και για την πολύ καλή σχέση που έχει με τον πρώην σύζυγό της, Χρήστο Φερεντίνο.

"Οι γιοι μου δεν με κυκλοφορούν έξω. Ούτε εγώ στην ηλικία τους ήθελα να κυκλοφορώ με τους γονείς μου. Για εμένα το να έχω καλές σχέσεις με τον πατέρα των παιδιών μου ήταν επιτακτική ανάγκη. Έχω την ανάγκη να έχω γαλήνη μέσα μου κι αυτό δεν γίνεται όταν έχει θυμό για έναν άνθρωπο. 

Αυτά τα 18 χρόνια που ήμασταν μαζί, ήταν ουσιαστικά και είχαμε μεγάλο δέσιμο και αγάπη. Θα ήταν χαζομάρα να αφήσουμε να χαθεί όλη η αγάπη που είχαμε μεταξύ μας λόγω του διαζυγίου. Πολύ σύντομα αφήσαμε στην άκρη τους θυμούς και τους εγωισμούς και κρατήσαμε μεταξύ μας την αγάπη που μας ένωσε και αρχικά" είπε η Σοφία Παυλίδου.

Famagusta - Σοφία Παυλίδου 

Κατερίνα Σεφερτζή (Σοφία Παυλίδου): Εικονολήπτρια, βοηθός και σύντροφος του Μάικλ. Ερωτευμένη μαζί του, μοιράζονται την καθημερινότητα αλλά και το πάθος για τη δουλειά τους. Την ημέρα που σταματάει να είναι το αντικείμενο του πόθου του Μάικλ, αποφασίζει να τον καταστρέψει. Θα τα καταφέρει;

Famagusta - Υπόθεση

Καλοκαίρι του 1974, Αμμόχωστος. Η επιχείρηση «Αττίλας 2» μπαίνει σε πλήρη εφαρμογή. Η νεαρή Χριστίνα τρέχει πανικόβλητη με το μωρό της στην αγκαλιά για να σωθεί από τους τουρκικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς. Το ωστικό κύμα μιας βόμβας που σκάει πολύ κοντά της, την ρίχνει στο έδαφος και χάνει τις αισθήσεις της. Όταν συνέρχεται, το μωρό της έχει χαθεί και κανείς δεν γνωρίζει τι έχει απογίνει.

Πενήντα χρόνια έχουν περάσει, μα η πληγή του χαμένου μωρού για το ζεύγος Χριστίνας και Ανδρέα Σέκερη δεν έχει κλείσει. Παρότι έχουν δημιουργήσει μια αγαπημένη οικογένεια με τρία παιδιά, πάντα υπάρχει η σκιά του πρωτότοκου γιου. 

Ο 50χρονος Μάικλ, μεγαλωμένος στο Λονδίνο από Ελληνοκύπριους γονείς, επιστρέφει στο νησί για να καταγράψει τις συγκλονιστικές μαρτυρίες Κυπρίων που έζησαν την τουρκική εισβολή, σε ένα ντοκιμαντέρ. 

Η έρευνά του θα τον φέρει αντιμέτωπο με τη μαρτυρία της Χριστίνας Σέκερη και η αλήθεια  θα βγει στο φως. 

Καλά κρυμμένα μυστικά που ακολουθούν μια οικογένεια που συνδέεται τόσο βαθιά με τα μαρτυρικά γεγονότα της Κύπρου, αποκαλύπτονται σε 24 επεισόδια. Σε μια σειρά γεμάτη μνήμες, μικρές και μεγάλες τραγωδίες, σχέσεις που δοκιμάζονται, ανθρώπους που συντρίβονται και ανθρώπους που επιβιώνουν.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR