counter

Εύα Καϊλή: "16 ώρες στο κελί της χωρίς ύπνο, χωρίς φαγητό, ενώ αιμορραγούσε" καταγγέλλει o δικηγόρος της

Εύα Καϊλή: "16 ώρες στο κελί της χωρίς ύπνο, χωρίς φαγητό, ενώ αιμορραγούσε" καταγγέλλει o δικηγόρος της
Εύα Καϊλή: "16 ώρες στο κελί της χωρίς ύπνο, χωρίς φαγητό, ενώ αιμορραγούσε" καταγγέλλει o δικηγόρος της

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» μίλησε το πρωί του Σαββάτου 21/1 ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ο γνωστός ποινικολόγος μετά την απόφαση των αρχών για την Ευρωβουλευτή που την έκρινε προφυλακιστέα στις φυλακές του Χάρεν, εξήγησε πως δεν θα κάνει έφεση ώστε να αποφευχθεί μία αρνητική απόφαση από το Εφετείο ενώ μίλησε ξανά για τα «μεσαιωνικά βασανιστήρια» που δέχτηκε η πελάτης του.

Όσα είπε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή

«Υπάρχουν πολιτικές παρεμβάσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να περάσουν ένα μήνυμα, συντρίβοντας την Εύα Καϊλή: «Μηδενική ανοχή σε θέματα ηθικής τάξεως». Για να κρατηθεί κάποιος προσωρινά για ένα χρονικό διάστημα στο Βέλγιο θα πρέπει να υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις, όχι ενοχής, γιατί για την κα Καϊλή δεν υπάρχουν», είπε αρχικά ο κ. Δημητρακόπουλος.

«Λένε ότι δεν την αφήνουν, γιατί μπορεί να καταστρέψει στοιχεία. Ποια στοιχεία να καταστρέψει; Πως μπορεί να καταστρέψει στοιχεία όταν θα είναι φυλακισμένη στο διαμέρισμα με την κόρη της;» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρακόπουλος.

Επιπλέον, ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή αποκάλυψε πως η ευρωβουλευτή είχε ζητήσει να υποβληθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι, ώστε να βρίσκεται κοντά στην κόρη της.

Παράλληλα, ο δικηγόρος αποκάλυψε πως όλοι οι κρατούμενοι και η Εύα Καϊλή έχουν τηλέφωνο στο κελί το οποίο παρακολουθείται.

«Αυτό είναι βάρβαρη επέμβαση στα δικαιώματα του κατηγορουμένου και έρχεται σε σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Στην Ελλάδα υπάρχει ακώλυτη επικοινωνία. Στην Ελλάδα δεν γίνονται βασανιστήρια στην αστυνομία κι όμως έγιναν στις Βρυξέλλες και δεν περίμεναν ότι δεν θα τα καταγγείλω» δήλωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Δείτε επίσης - Εύα Καϊλή: Η πρώτη δήλωση μετά από την απόφαση να παραμείνει στη φυλακή -“Ματαιοπονούν”

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος μίλησε και για τα «μεσαιωνικά βασανιστήρια» σε βάρος της Εύας Καϊλή ενώ τόνισε πως βρισκόταν επί 16 ώρες στο κελί της χωρίς ύπνο, χωρίς φαγητό και αιμορραγούσε αφού είχε περίοδο.

O δικηγόρος κατέληξε: «Η Εύα Καϊλή μού είπε «κομμάτια να με κάνουν, δεν θα παραδεχτώ κάτι που δεν έχω κάνει». Ότι και να της κάνουν, ομολογία δεν πρόκειται να δώσει για κάτι που δεν έχει διαπράξει. Είμαστε στην κορύφωση του δράματος. Την βασάνισαν γιατί θέλουν να την λιώσουν».

Δείτε περισσότερα στο ακόλουθο βίντεο:

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR