counter

Eurogroup: Συμφωνία, αποτυπωμένη σε κείμενο

Eurogroup: Συμφωνία, αποτυπωμένη σε κείμενο
Eurogroup: Συμφωνία, αποτυπωμένη σε κείμενο

Τσίπρας Βαρουφάκης

Προς την επίτευξη συμφωνίας τείνουν οι υπουργοί των χωρών μελών της ευρωζώνης αναφορικά με το ζήτημα της Ελλάδας ανέφεραν διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες.

Φαίνεται ότι υπάρχει συμφωνία επί ενός κειμένου, δηλώνουν ελληνικές πηγές από τις Βρυξέλλες αναφερόμενες στη σύνοδο του Eurogroup που ξεκίνησε λίγο πριν τις 20:00 (ώρα Ελλάδος). Προηγήθηκαν εντατικές διαβουλεύσεις μεταξύ των θεσμικών παραγόντων της ευρωζώνης και του ΔNΤ με την ελληνική και τη γερμανική πλευρά.

Μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις, οι 19 υπουργοί εμφανίζονται έτοιμοι να συνεδριάσουν. Στόχος είναι η συμφωνία επί ενός κοινού ανακοινωθέντος που θα αποσαφηνίζει ορισμένους τομείς που αφορούν την παράταση της δανειακής σύμβασης και το πέρασμα στη συνέχεια σε μια νέα συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη.

Η Ευρωζώνη, το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδύθηκαν νωρίτερα σε μια αποστολή διαμεσολάβησης ανάμεσα στους υπουργούς Οικονομικών της Γερμανίας και της Ελλάδας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Γιάνη Βαρουφάκη, πριν από την έναρξη του κρίσιμου Eurogroup για τη συνέχιση του προγράμματος βοήθειας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, «οι συζητήσεις αφορούσαν ένα πακέτο» το οποίο θα περιλαμβάνει σημαντικές παραχωρήσεις από μέρους της Ελλάδας, «ακόμη πιο πέρα» από εκείνες που έκανε στην επιστολή που έστειλε την Πέμπτη στους εταίρους της στην ευρωζώνη για να ζητήσει την παράταση του προγράμματος οικονομικής βοήθειας.

Πηγή: antenna.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR