counter

Εριέττα Κούρκουλου: Η ανάρτηση για τον "Άλλον Άνθρωπο": "Να αφήσουμε τις Αρχές να κάνουν τη δουλειά τους..."

Εριέττα Κούρκουλου: Η ανάρτηση για τον "Άλλον Άνθρωπο": "Να αφήσουμε τις Αρχές να κάνουν τη δουλειά τους..."
Εριέττα Κούρκουλου: Η ανάρτηση για τον "Άλλον Άνθρωπο": "Να αφήσουμε τις Αρχές να κάνουν τη δουλειά τους..."

Το βράδυ της Τρίτης 30 Ιανουαρίου η Εριέττα Κούρκουλου έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και θέλησε μέσω αυτής να εκφράσει τη δική της άποψη γύρω από την υπόθεση που έχει ξεσπάσει με τον επικεφαλής της κοινωνικής κουζίνας “Ο Άλλος Άνθρωπος”, Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο.

Δείτε επίσης! Ο Κώστας Πολυχρονόπουλος "σπάει" τη σιωπή του: "Δεν έχω πάρει ούτε 10 σεντς από τον 'Άλλο Άνθρωπο'"

Όσα είπε η Εριέττα Κούρκουλου

«Ήθελα να πω δυο λόγια σχετικά με την υπόθεση που έχει ανοίξει με τον “Άλλο Άνθρωπο”. Έχουμε μια τάση τελευταία να έχουμε γίνει δικαστές, πίσω από πληκτρολόγια και το ίντερνετ, κάτι που δεν ωφελεί κανέναν και ουσιαστικά γεννά διάφορες εικασίες, οι οποίες δε γνωρίζουμε ακόμα αν ισχύουν ή όχι.

Νομίζω ότι πρέπει να αφήσουμε τις αρμόδιες αρχές να κάνουν το έργο τους και να βγάλουν το πόρισμα που είναι να βγάλουν, και να πάρουμε ένα μάθημα από αυτό. Το μάθημα που πρέπει να πάρουμε, δεν είναι ότι δε πρέπει να εμπιστευτούμε ξανά καμία οργάνωση. Βλέπω με μεγάλη λύπη, χιλιάδες σχόλια, κάτω από πραγματικά αξιόλογες οργανώσεις, που λένε “εγώ δε ξαναδίνω τα λεφτά μου πουθενά” και ότι όλες οι ΜΚΟ στην Ελλάδα είναι απάτη.

Έχουμε αυτή την τάση στην Ελλάδα να τα βάζουμε όλα σε έναν κουβά και να αποποιούμαστε κάθε είδους ευθύνης, γιατί έχουμε ευθύνη. Είμαστε ενήλικες, ενεργοί πολίτες. Υποτίθεται ότι είμαστε ενεργοί πολίτες. Δυστυχώς όμως, έχουμε καταντήσει ένας λαός που είμαστε πίσω από ένα Instagram, και ό,τι διαφημίσει ο “τάδε” και η “τάδε” τρέχουμε να ενισχύσουμε έναν σκοπό, που πολλές φορές δε ξέρουμε καν ποιος είναι, ποιος κρύβεται από πίσω.

Απλά γίνεται της μόδας. Εκεί φέρουμε ευθύνη. Θα πρέπει πριν ενισχύσουμε οποιαδήποτε οργάνωση, να την έχουμε ψάξει, να μη βλέπουμε πόσους followers έχει, αλλά το έργο της… Και να μη βάζουμε τα λεφτά μας σε ατομικούς λογαριασμούς  και σε οργανώσεις που δεν έχουν νομικό πρόσωπο. Κάπου ευθυνόμαστε και εμείς για όλο αυτό. Δε μπορούμε να καταδικάζουμε όλες τις ΜΚΟ, δεν είναι αυτές που θα χάσουν στο τέλος αλλά όλοι οι ωφελούμενοι.

Και ωφελούμενοι υπήρξαν και από την οργάνωση “Ο Άλλος Άνθρωπος”, ανεξάρτητα με το πόρισμα – που ελπίζω – θα βγει τις επόμενες ημέρες, σίγουρα ταΐστηκαν άνθρωποι από αυτή την οργάνωση. Δε δικαιολογεί σε καμία περίπτωση αυτό που συμβαίνει. Όμως, ξαναλέω ότι φέρουμε όλοι ένα μερίδιο ευθύνης και έχουμε υποχρέωση ως ενεργοί πολίτες να ψαχνόμαστε και να αποφασίζουμε υπεύθυνα για το ποιους σκοπούς τους στηρίζουμε. Και να μην πηγαίνουμε σαν τα πρόβατα – είναι προσβολή και για τα πρόβατα – όπου μας οδηγεί ο κάθε Influencer. Εύχομαι όλο αυτό να μην έχει αντίκτυπο στις υπόλοιπες οργανώσεις που δε φταίνε σε τίποτα», είπε Εριέττα Κούρκουλου.

Δείτε την ανάρτησή της.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR