counter

Επιχείρηση: Οργασμός!

Επιχείρηση: Οργασμός!
Επιχείρηση: Οργασμός!

Επιχείρηση: Οργασμός!

O οργασμός ορίζεται ως μία αίσθηση σωματικής ικανοποίησης κατά την οποία η γυναίκα νιώθει την απελευθέρωση της έντασης που έχει αναπτυχθεί από τη στιγμή του ερεθισμού και κατά τη σεξουαλική πράξη.  Στη διάρκειά του παρατηρούνται ρυθμικές συσπάσεις στους μυς του κόλπου και τη μήτρα που συνοδεύονται από διαφορετικούς τρόπους έκφρασης  σε κάθε γυναίκα. Για παράδειγμα κάποιες φωνάζουν, άλλες χαμογελάνε κ.λπ. 

 

Τα εμπόδια: Η στερεοτυπική αντίληψη σχετικά με την έκφραση του οργασμού όπως προβάλλεται από τη βιομηχανία του σεξουαλικού θεάματος μπορεί να είναι ένας από τους λόγους που κάποιες γυναίκες χάνουν την ικανότητα να φτάσουν στην κορύφωση. Κι αυτό γιατί θεωρούν ότι ο οργασμός πρέπει να συνοδεύεται από έντονες κραυγές και υπερβολή ενώ μπορεί να βιωθεί και σιωπηλά. 

 

Επιπλέον η έλλειψη οργασμού συνήθως είναι ψυχολογικό φαινόμενο (αντιλήψεις γύρω απ’ το σεξ, τραυματικές σεξουαλικές εμπειρίες στην παιδική ή εφηβική ηλικία, άγχος, προβλήματα στη σχέση κ.λπ.) ενώ ενίοτε συνδέεται με ορμονικά προβλήματα και ασθένειες όπως ο διαβήτης κ.ά. Επίσης μπορεί να ευθύνονται η λήψη αντισυλληπτικών και αντικαταθλιπτικών, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών κλπ. 

 

Μάθετε κι αγαπήστε το σώμα σας…

 

  • Κάντε ένα χαλαρωτικό ντους και μόλις βγείτε ξεκινήστε να αγγίζετε το σώμα σας προσπαθώντας να καταλάβετε πώς αισθάνεστε όποτε ακουμπάτε κάποιο σημείο.

 

  • Προσπαθήστε να εντοπίσετε τυχόν αρνητικές εικόνες που έχετε για το σώμα σας και σκεφτείτε τι θα λέγατε σε κάποιον που αγαπάτε αν σας εξέφραζε τις ίδιες σκέψεις.  

 

  • Κάντε ασκήσεις Kegel καθημερινά, καθώς βοηθάνε να γυμνάσετε τους μυς των γεννητικών οργάνων και άρα συμβάλλουν στην επίτευξη οργασμού.   Για να τις κάνετε φανταστείτε πώς ενώ ουρείτε συσφίγγετε τους μυς της πυέλου για να σταματήσετε την ούρηση. Συσφίξτε τους μυς για 3 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε για ένα λεπτό. Κατά τη διάρκεια της άσκησης μην ξεχνάτε να εισπνέετε απ’ τη μύτη και να εκπνέετε απ’ το στόμα,  

 

  • Μοιραστείτε το πρόβλημα με τον σύντροφό σας. Αφιερώστε κάποια βράδια για αισθησιακό μασάζ χωρίς όμως να ολοκληρώσετε την επαφή σας, Σκοπός δεν είναι ο οργασμός αλλά να γνωρίσετε καλύτερα ο ένας το σώμα του άλλου και να καταλάβετε τι σας αρέσει και τι όχι.   

 

Η λύση στην πράξη…

 

Στη διάρκεια του σεξ και ενώ έχετε φτάσει σε έναν ικανοποιητικό βαθμό ερεθισμού δοκιμάστε να κάνετε ασκήσεις kegel.  Επίσης προσπαθήστε να συσφίξετε το στομάχι, τα πόδια και τα χέρια σας και αλλάξτε στάση έτσι ώστε το κεφάλι σας να γέρνει προς τα πίσω πιο χαμηλά από το υπόλοιπο σώμα σας. Η γρήγορη αναπνοή ή και το να κρατήσετε για λίγο την αναπνοή σας επίσης βοηθούν. 

 

Προσπαθήστε τέλος κατά τη διάρκεια της επαφής να ερεθίζετε διάφορα μέρη του σώματός σας (π.χ. χαϊδέψτε το στήθος σας κ.λπ.)  Αν παρόλες τις προσπάθειές σας το πρόβλημα παραμένει απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό στην επίλυση σεξουαλικών προβλημάτων καθώς τα ποσοστά επιτυχίας της θεραπευτικής παρέμβασης είναι μεγάλα. 

 


Ανακαλύψτε περισσότερα κάνοντας κλικ στο www.formamag.gr.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR