counter

Επιμένει η κακοκαιρία και την Δευτέρα

Επιμένει η κακοκαιρία και την Δευτέρα
Επιμένει η κακοκαιρία και την Δευτέρα

Δείχνει τα “δόντια” του ο καιρός

Κακές θα είναι οι καιρικές συνθήκες και την Δευτέρα σε όλη τη χώρα. Διαβάστε την αναλυτική πρόβλεψη του καιρού. 

Συνεχίζεται και τη Δευτέρα η κακοκαιρία, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, αναμένονται παροδικές χιονοπτώσεις, στα ημιορεινά και τα ορεινά, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα επικρατήσει παγετός, στα βόρεια της χώρας ολικός.

Στην Αττική οι λίγες νεφώσεις παροδικά θα αυξηθούν, στα ανατολικά και τα βόρεια, όπου θα εμφανιστεί χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από το βράδυ αναμένεται βελτίωση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς και στα βόρεια έως 8 με 9. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα παρουσιαστούν νεφώσεις και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 7 βαθμούς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -10 ως 7 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα σημειωθεί παγετός, κατά τόπους ολικός.

Στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα νότια όπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 5 και το Ιόνιο τοπικά βόρειοι εντάσεως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 11 βαθμούς και στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται λίγες νεφώσεις, στα ανατολικά τοπικά αυξημένες με χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις στις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά και νότια 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 11 βαθμούς και στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες με χιονόνερο και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς και στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ.

Την Τρίτη οι νεφώσεις θα περιοριστούν στα δυτικά μέχρι το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα οι τοπικές νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή χιονόνερο και τα ημιορεινά και ορεινά τοπικές χιονοπτώσεις. Αρχικά στα κεντρικά της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, των νησιών του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Πιθανότητα υπάρχει και για πρόσκαιρες καταιγίδες στο Αιγαίο. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5 και σταδιακά στο Ιόνιο 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 , στρεφόμενοι από το μεσημέρι και από τα βόρεια σε βόρειους βορειανατολικούς 5 με 6 και στο Αιγαίου τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα δυτικά, όμως ο παγετός θα παραμείνει στα ηπειρωτικά και τη νύχτα, όπως και τις πρωινές ώρες θα είναι ισχυρός στα κεντρικά και τα βόρεια.

Πηγή antenna.gr


FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR