counter

Επιδείνωση του καιρού: Βροχές και χιόνια σε όλη την Ελλάδα

Επιδείνωση του καιρού: Βροχές και χιόνια σε όλη την Ελλάδα
Επιδείνωση του καιρού: Βροχές και χιόνια σε όλη την Ελλάδα

Καιρός συννεφιά

Επιστρέφει ο χειμώνας

Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν την Παρασκευή , αρχικά,  στα δυτικά. Βαθμιαία θα επεκταθούν και ανατολικότερα. Το βράδυ στα δυτικά τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικό μέχρι 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και το βράδυ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Από το απόγευμα στα δυτικά θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν, ενώ θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας.

Στα νησιά του Ιουνίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, οι οποίες το βράδυ θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις που θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και το βράδυ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κυρίως στα νότια, ενώ λίγο χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ τη νύχτα στα δυτικά θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για 25/01/2014

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, προβλέπονται το Σάββατο. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα εξασθενήσουν στα βόρεια και θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR