counter

Έλληνας ηθοποιός αποκαλύπτει: "Κατάφερα να τελειώσω τη σχολή χάρη στους συμμαθητές μου που έκαναν έρανο"

Έλληνας ηθοποιός αποκαλύπτει: "Κατάφερα να τελειώσω τη σχολή χάρη στους συμμαθητές μου που έκαναν έρανο"
Έλληνας ηθοποιός αποκαλύπτει: "Κατάφερα να τελειώσω τη σχολή χάρη στους συμμαθητές μου που έκαναν έρανο"

Από την Χριστιάνα Κοχλατζή

Ο Ζήσης Ρούμπος έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από την συμμετοχή του στην εκπομπή «Κάψε το σενάριο». Ο ταλαντούχος ηθοποιός μιλά αποκλειστικά στο FTHIS.GR και αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της ζωής του, όπως το γεγονός ότι όταν πέθανε η μητέρα του οι συμμαθητές του στη σχολή κάνοντας έρανο, τον βοήθησαν να την τελειώσει.

Ήθελες από μικρός να γίνεις ηθοποιός; Ήθελα να γίνω αρχαιολόγος αλλά έσκασα πάνω στον τοίχο που λεγόταν 'αρχαία'. Ο ξερός, παπαγαλίστικος τρόπος που διδάσκονται με απομάκρυνε. Αποφάσισα πολύ σύντομα να γίνω ζωγράφος. Η υποκριτική δεν υπήρχε καν στο μυαλό μου σαν επιλογή.

Πως ήσουν σαν μαθητής; Στο σχολείο και ειδικότερα στο λύκειο, δεν είχα κανένα ενδιαφέρον για τα μαθήματα, τελείωσα με λίγο πάνω από την βάση. Ξεκίνησα αμέσως προετοιμασία για Καλών τεχνών και έδωσα εξετάσεις 5 φορές ανεπιτυχώς. Την τελευταία φορά κόπηκα με 4.8 από το 5 που ήθελα για να περάσω!!

Ήθελες να περάσεις στη Σχολή Καλών Τεχνών. Διέκρινε ωστόσο κάποιος το υποκριτικό σου ταλέντο; Πολλοί μου έλεγαν ότι πρέπει να γίνω ηθοποιός αλλά πιο πολύ μέτρησε ο λόγος μίας καθηγήτριας σχεδίου που είχα, η οποία με πήρε στην άκρη μια μέρα και μου είπε :" πρέπει να κάνεις θέατρο". Τη σεβόμουν πολύ και η γνώμη της έγραψε μέσα μου.

Έτσι πήρες την τελική απόφαση να ασχοληθείς με την υποκριτική;  Ναι. Μπήκα στην σχολή Βεάκη και ο κόσμος μου άλλαξε. Είχα βρει το στοιχείο μου. Και στο δεύτερο έτος, ξανά άλλαξε σημαντικά. Έχασα την μητέρα μου η οποία δεν πρόλαβε ποτέ να με δει να παίζω επαγγελματικά. Επειδή εκείνη μου πλήρωνε την σχολή, βρέθηκα σε αδιέξοδο. Με βοήθησαν οι συμμαθητές μου να τελειώσω τη σχολή. Αυτό είναι κάτι που δεν έχω ξαναπεί. Έκαναν έρανο από όλα τα έτη και μάζεψαν ένα ποσό που με βοήθησε σημαντικά. Ταυτόχρονα έπιασα δουλειά και ως σερβιτόρος τα βράδια. Από τότε δουλεύω αποκλειστικά στο θέατρο και θεωρώ τον εαυτό μου ευλογημένο που μπορώ και το κάνω.

Στην εκπομπή "Κάψε το σενάριο" ήσουν η ψυχή της παρέας. Έτσι είσαι και στη ζωή σου, εξωστρεφής; Νομίζω αυτό που με έκανε να είμαι εξωστρεφής ήταν η παιδική μου ηλικία. Ήμασταν πολλά παιδιά στη γειτονιά και παίζαμε συνέχεια, κάτι που ανέπτυξε την φαντασία μου. Καθώς ήμουν και παιδί χωρισμένων γονιών, ανέπτυξα την συναισθηματική μου λογική σε μεγάλο βαθμό κι έτσι δεν είχα πρόβλημα στο να εκφράζομαι. Στην παρέα ήμουν πάντα ο χαβαλές, ο κλόουν. Αντέγραφα συμπεριφορές, έκανα συνέχεια αστεία.

* Ο Ζήσης Ρούμπος αυτή την περίοδο πρωταγωνιστεί στην παράσταση "Αμάρτησα για το παιδί σου", στο θέατρο Κιβωτός και στην παράσταση "Friends Manifest" στο Θέατρο Άβατον.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR