counter

Εφιάλτης στην κουζίνα: Όλα όσα δεν ήξερες για τον Έκτορα Μποτρίνι

Εφιάλτης στην κουζίνα: Όλα όσα δεν ήξερες για τον Έκτορα Μποτρίνι
Εφιάλτης στην κουζίνα: Όλα όσα δεν ήξερες για τον Έκτορα Μποτρίνι

Ο «Εφιάλτης στην κουζίνα» κάνει πρεμιέρα απόψε το βράδυ στις 21:00 στον Alpha και ο Έκτορας Μποτρίνι είναι έτοιμος να «εισβάλλει» ξανά μετά από χρόνια στα εστιατόρια και να διορθώσει τα «κακώς κείμενα».

Ποιος είναι όμως ο επιτυχημένος σεφ, Έκτορας Μποτρίνι;

Ο Έκτορας Μποτρίνι είναι 51 ετών. Γεννήθηκε στις 14 Μαρτίου 1969 και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Σπούδασε οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Ελβετίας.

Μιλάει 5 γλώσσες, Ελληνικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Αγγλικά και Ισπανικά. Αγαπάει να ταξιδεύει και να δοκιμάζει διαφορετικές κουζίνες και να ανταλλάσσει μαγειρικές απόψεις με σεφ από όλον τον κόσμο. Τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο του τον περνάει στη θάλασσα γιατί του αρέσουν οι καταδύσεις, το κολύμπι και το ψάρεμα.

Έκτορας Μποτρίνι - Καριέρα

Η επαγγελματική του πορεία ξεκίνησε ως μαθητεία, καθώς από το 1986 έως το 1992 εργάστηκε δίπλα στον σεφ πατέρα του, Etrusco Botrini, σε πολλά κλαμπ MED ανά τον κόσμο. Για δύο επόμενα χρόνια εργάστηκε στο «Etrusco», το οικογενειακό τους εστιατόριο, στην Κέρκυρα. Το 1993-94 συνέχισε τη μαθησιακή του πορεία σε διάφορα εστιατόρια, βραβευμένα με 3 αστέρια Michelin στο Μονακό, στη Γαλλία. Το 1999 ανέλαβε ο ίδιος σεφ του «Etrusco», συνεπικουρούμενος από τον πατέρα του.

Το 2006 ταξιδεύει στην Ισπανία για να παρακολουθήσει σεμινάρια στη μοριακή γαστρονομία και να κάνει πρακτική εξάσκηση, δίπλα στον βραβευμένο με 3 αστέρια σεφ και φίλο του, Martin Berasategui. Το 2009 επιστρέφει και πάλι στην Ισπανία για πρακτική άσκηση, δίπλα στον Martin Berasategui.

Από το 2003 μέχρι σήμερα τα εστιατόρια του Έκτορα Μποτρίνι, αλλά και τα εστιατόρια με τα οποία συνεργάστηκε κατά καιρούς, έχουν βραβευτεί με 48 Χρυσούς Σκούφους από το περιοδικό Αθηνόραμα, με 11 αστέρια από τον οδηγό FnLGuide και ο ίδιος έχει πολλές φορές αναδειχτεί σεφ της χρονιάς και έχει κερδίσει πολλαπλές διακρίσεις και βραβεία από διάφορα περιοδικά και οδηγούς, ελληνικούς, αλλά και διεθνείς.

Έκτορας Μποτρίνι - Φιλοσοφία Κουζίνας

Η μαγειρική για τον Έκτορα Μποτρίνι, δεν είναι απλώς μια δημιουργική τέχνη, είναι τρόπος επικοινωνίας κι έκφρασης του εσωτερικού του κόσμου. Δίνει μεγάλη σημασία στην ομάδα του και στις συνεργασίες με τους ντόπιους παραγωγούς, οι οποίοι του προμηθεύουν τις καλύτερες δυνατόν πρώτες ύλες για να μετατρέψει το φαγητό σε γαστρονομική εμπειρία.

Η φιλοσοφία της κουζίνας του είναι ολιστική: Συνδέει τη φύση, τον περιβάλλοντα χώρο και τα υλικά με τις μνήμες του από την οικογενειακή του παράδοση κι από τους τόπους που έζησε και ζει. Αυτές τις μνήμες μεταμορφώνει σε φαγητό, επιδιώκοντας να προσφέρει μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία στους πελάτες των εστιατορίων του. Στόχος του είναι να έχει η κουζίνα του το πρόσημο του τόπου του και για αυτό προσπαθεί να παρουσιάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις γεύσεις της Ελλάδας σε όσους επισκέπτονται τα εστιατόρια του.

Έκτορας Μποτρίνι - Τηλεόραση

Εκτός από τον «Εφιάλτη στην Κουζίνα», συμμετείχε, σε ρόλο κριτή, στο τηλεπαιχνίδι του ANT1 «Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου», με οικοδεσπότη τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Συμπαρουσίασε με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου την τηλεοπτική εκπομπή «My Way» ένα οδοιπορικό με βέσπα, στην Ελλάδα της γεύσης. Μέσα από την τηλεόραση του ANT1 παρουσίασε επίσης την εκπομπή «Hell’s Kitchen» παίρνοντας το ρόλο του σεφ πρωταγωνιστή.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR