counter

Δημήτρης Παπανώτας: Θύελλα αντιδράσεων με τα όσα είπε για τη βία κατά γυναικών - Η απάντηση της Σοφίας Μπεκατώρου

 Δημήτρης Παπανώτας: Θύελλα αντιδράσεων με τα όσα είπε για τη βία κατά γυναικών - Η απάντηση της Σοφίας Μπεκατώρου
Δημήτρης Παπανώτας: Θύελλα αντιδράσεων με τα όσα είπε για τη βία κατά γυναικών - Η απάντηση της Σοφίας Μπεκατώρου

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει τα όσα είπε ο Δημήτρης Παπανώτας για τη βία κατά γυναικών, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς, Κωστής Καρπόζηλος με την οποία ζητά να παραιτηθεί ο Δημήτρης Παπανώτας ή να αποπεμφθεί από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές.

Διαβάστε επίσης: Έφη Αχτσιόγλου κατά Δημήτρη Παπανώτα: "Απόψεις που βρίθουν σεξισμό, άγνοια της κοινωνικής πραγματικότητας, μισογυνισμό"

 

Όπως τονίζει στην εν λόγω ανακοίνωση ο Δημήτρης Παπανώτας «υποστήριξε, δημόσια, ότι μια γυναίκα δεν έχει πρόβλημα «εκτός αν πάρει κάποιον σατράπη που την κακοποιεί και η ίδια κάθεται και το ανέχεται, οπότε είναι πρόβλημα της».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Ο κύριος Παπανωτας, ένας άνθρωπος που αυτοσυστήνεται ως αυτός που παρουσίασε την «πρώτη εκπομπή life style με καλλιτεχνικά νέα και ειδήσεις για ανθρώπους της showbiz», υποστήριξε, δημόσια, ότι μια γυναίκα δεν έχει πρόβλημα «εκτός αν πάρει κάποιον σατράπη που την κακοποιεί και η ίδια κάθεται και το ανέχεται,οπότε είναι πρόβλημα της».

Καμία έκπληξη. Ο κύριος Παπανώτας θεώρησε ότι το κόμμα του κυρίου Κασσελάκη είναι το πολιτικό του σπίτι. Υπέβαλε το βιογραφικό του, το οποίο αξιολογήθηκε σε μια πρώτη φάση επιλογής, και θεωρήθηκε βάσει αυτού άξιος να διεκδικήσει μια θέση στο Ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Ο Δημήτρης Παπανώτας, σε δήλωσή του, για την οποία υποστηρίζει ότι είναι επεξεργασμένη με μοντάζ, αναφέρει: «Εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα μια γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κανένα. Εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται, είναι πρόβλημά της».

Η απάντηση της Σοφίας Μπεκατώρου στον Δημήτρη Παπανώτα

Η Σοφία Μπεκατώρου, υποψήφια Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ είπε για τον Δημήτρη Παπανώτα, μέσα από τα Παραπολιτικά 90,1: «Ελπίζω ότι το κόμμα θα σταθεί όπως πρέπει. Να κάνει την κίνηση που πρέπει. Είμαι ήδη σε επικοινωνία με το κόμμα και περιμένω να τοποθετηθούν για το θέμα».

Η νέα τοποθέτηση του Δημήτρη Παπανώτα

Ο Δημήτρης Παπανώτας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωινό ΣουΣου» και ανέφερε:

«Άλλο τα παιχνίδια των τηλεοπτικών εκπομπών, για να έχουμε θέμα και να πουλάμε. Όταν ένας άνθρωπος έχει πολιτικό λόγο κάποιου θα έπρεπε εκεί να γίνεται κριτική και όχι σε οτιδήποτε άλλο και να ανασύρουμε δηλώσεις από το παρελθόν και να κόβουμε και να ράβουμε. Αυτά δεν είναι απλά πολιτικές απρέπειες, δε θέλω καν να τα χαρακτηρίσω. Πάντα έλεγα στους δημοσιογράφους “Ρώτα λίγα και μην μου κόβεις πράγματα, παίξε αυτό ολόκληρο να καταλάβει ο κόσμος τι λέω”. Από τις δηλώσεις μου το 5λεπτο έγινε ενάμισι λεπτό στις εκπομπές και οι καλοθελητές το έκαναν 5 δεύτερα. Τι συμπέρασμα να βγάλει κάποιος από αυτό;

Με ενόχλησε που η δήλωση αφορούσε την κακοποίηση των γυναικών έχω αποδείξει πως είμαι ο πρώτος που στάθηκε δίπλα στις κακοποιημένες γυναίκες και το έκανα όταν οι άλλοι πετούσαν χαρταετό. Το ’93 και το ’94 βγήκα και υπερασπίστηκα συγκεκριμένες κυρίες, που είχαν δεχτεί βίαιες επιθέσεις, και πέρασα 12 χρόνια στα δικαστήρια σε μία γνωστή ιστορία την οποία οι καλοθελητές δεν θυμήθηκαν τώρα.

Με αποκάλεσαν μισογύνη από την κοπτοραπτική μίας δήλωσης, η οποία ήταν μία έκκληση στις γυναίκες να μιλάνε. Να μην κάνουν το κοινωνικό αυτό πρόβλημα, ατομικό τους πρόβλημα».

Όσα είπε στο "Πρωινό"

Νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης ο γνωστός δημοσιογράφος μίλησε και στο "Πρωινό" του ΑΝΤ1, σχετικά με τις δηλώσεις του.

«Αυτό είναι κοπτοραπτική, δεν είναι μια δήλωση από την αρχή μέχρι το τέλος. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 σε αντίστοιχα περιστατικά έμφυλης βίας κατά των γυναικών, ήμουν ο μόνος που αντιδρούσε τηλεοπτικά και τις υπερασπιζόμουν, με αποτέλεσμα να δεχτώ και εγώ επιθέσεις και δικαστήρια που κράτησαν περίπου 12 χρόνια. Τότε όλοι αυτοί οι ευαίσθητοι δεν ξέρω που ήταν και εμφανίστηκαν τώρα. Εγώ στο περιβάλλον μου δεν έχω τέτοια κρούσματα. Νόμιζα λοιπόν ότι επειδή δεν είμαστε Ιράν και είμαστε Ευρώπη, αυτά τα θέματα έχουν λυθεί. Τελευταία οι καταγγελίες από γυναίκες για έμφυλη βία είναι εκατοντάδες. Ειδικά μετά τη δολοφονία της Κυριακής.

Σαφώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, σαφώς η αριστερά είναι δίπλα σε όλες τις γυναίκες τις κακοποιημένες και σαφώς έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να κάνουμε για να φτάσουμε σε ένα επίπεδο και να πούμε ότι είμαστε καλά. Το θέμα είναι ότι η επίθεση δεν είναι μόνο εναντίον μου. Εγώ τις περίμενα τις επιθέσεις και θα συνεχιστούν μέχρι τις εκλογές. Οι επιθέσεις όμως αυτές έχουν έναν πιο σαφή στόχο. Και ο κόσμος θα πρέπει να το καταλάβει αυτό. Ο στόχος είναι οι δημοκρατικές διαδικασίες που υιοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και αγκαλιάστηκαν από τον κόσμο. Έχω πολύ γερό στομάχι, εξάλλου γνωρίζουμε όλοι ποιοι είναι αυτοί που επιτίθενται. Ξέρουμε ποιοι είναι, δεν περιμέναμε να μας χειροκροτήσουν».

Photo Credits: NDP

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR