counter

Δημήτρης Λιγνάδης: Ένοχος για δυο βιασμούς – Αυτή είναι η απόφαση του δικαστηρίου

Δημήτρης Λιγνάδης: Ένοχος για δυο βιασμούς – Αυτή είναι η απόφαση του δικαστηρίου
Δημήτρης Λιγνάδης: Ένοχος για δυο βιασμούς – Αυτή είναι η απόφαση του δικαστηρίου

Ένοχος για δυο από τους τέσσερις βιασμούς για τους οποίους κατηγορείται κρίθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Δικαστές και ένορκοι, μετά από πολύωρη διάσκεψη η οποία διήρκησε σχεδόν 4 ώρες, υιοθέτησαν εν μέρει την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος είχε ζητήσει την ενοχή του κατηγορούμενου για τις τρεις από τις τέσσερις καταγγελίες που έχουν γίνει σε βάρος του από νεαρούς άνδρες για βιασμό τους ενώ ήταν ανήλικοι.

Δείτε επίσης - Αλέξης Κούγιας: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την πρόταση του εισαγγελέα για ενοχή του Δημήτρη Λιγνάδη

Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία (5-2 ένορκοι) για τον πρώτο μηνυτή Α., αθώος κατά πλειοψηφία (4-3) για τον Δ.Μ που δεν ήρθε στο δικαστήριο, (4-3) ένοχος για S, μειοψήφησαν 1 ένορκος, η πρόεδρος και μια δικαστής που είχαν τη γνώμη ότι πρέπει να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών και (5-2) ένοχος για τον Π.Φ, μειοψήφησαν πρόεδρος και μια δικαστής που είχαν τη γνώμη ότι πρέπει να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.

Παρόντες στο δικαστήριο ήταν και οι τρεις καταγγέλλοντες που ξέσπασαν σε λυγμούς με την ανακοίνωση της απόφασης. Βαρύ ήταν το κλίμα από την πλευρά του κατηγορουμένου, όπου στη δικαστική αίθουσα βρέθηκε ο αδελφός του κατηγορουμένου Γιάννης Λιγνάδης και η Ελένη Κούρκουλα.

Αυτή τη στιγμή η υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη αιτείται την αναγνώριση ελαφρυντικών.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR