counter

Δάνης Κατρανίδης: Οι τρεις γάμοι, οι σχέσεις με τη μητέρα του και τα τελευταία νέα για την υγεία του

Δάνης Κατρανίδης: Οι τρεις γάμοι, οι σχέσεις με τη μητέρα του και τα τελευταία νέα για την υγεία του
Δάνης Κατρανίδης: Οι τρεις γάμοι, οι σχέσεις με τη μητέρα του και τα τελευταία νέα για την υγεία του

Ο Δάνης Κατρανίδης είναι ένας από τους πιο σπουδαίους ηθοποιούς της χώρας μας με σημαντική καριέρα που ξεκίνησε το 1971 οπότε και αποφοίτησε από τη δραματική σχολή.

Δάνης Κατρανίδης - Βιογραφικό

  • Ο Δάνης Κατρανίδης γεννήθηκε στο Αιγάλεω στις 4 Αυγούστου του 1949
  • Τον βάφτισαν Δανιήλ
  • Αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Γεωργίου Θεοδοσιάδη το 1971
  • Έχει παίξει όλα τα είδη θεάτρου, από τραγωδία μέχρι επιθεώρηση, αλλά και μιούζικαλ
  • Ο Δάνης Κατρανίδης έχει κάνει τρεις γάμους και έχει πάρει τρία διαζύγια
  • Η πρώτη του σύζυγος ήταν η Μίρκα Παπακωνσταντίνου
  • Πρωτοεμφανίστηκε στο θεάτρο το 1971 με τις παραστάσεις του Εθνικού "Πέρσες του Αισχύλου" και τη "Λυσιστράτη του Αριστοφάνη"
  • Η πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση έγινε το 1974 στην ταινία "Η δίκη των δικαστών" με τον Νίκο Κούρκουλο
  • Σε τηλεοπτική σειρά, ο Δάνης Κατρανίδης έκανε την παρθενική του εμφάνιση τη σεζόν 1973-1974 με τα "Ανήσυχα νιάτα" στην ΕΙΡΤ ενώ η πιο πρόσφατη εμφάνισή του ήταν στην "Παρθένα Ζωή" του ΑΝΤ1 τη σεζόν 2017-2018
  • Το 1981 συνεργάστηκε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στην ταινία "Κατάσκοπος Νέλη"

Ο Δάνης Κατρανίδης για τη συνεργασία του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

«Κλείσαμε ραντεβού στο θέατρο Αλίκη. Μου λέει πράγματα για εμένα σαν να έχουμε δουλέψει μαζί 10 χρόνια στο θέατρο. Μένω άφωνος. Με είχε διαβάσει. Όταν μου έκανε την πρόταση είπα να το σκεφτώ. Να το σκεφτείς μου λέει. Τότε γινόταν χαμός, έκανα πρόβες για δυο έργα και ήμουν μπάρμαν σε ένα μπαρ» είχε δηλώσει στην κάμερα της εκπομπής της Ναταλίας Γερμανού.

Δάνης Κατρανίδης - Το δέσιμο με τη μητέρα του και τα παιδικά του χρόνια

"Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα μεταξύ Αιγάλεω και Σαλαμίνας, από όπου ήταν η μητέρα μου. Το δέσιμό μου με το θέατρο οφείλεται σε εκείνη, γιατί με πήγαινε σινεμά, στις απογευματινές προβολές, πάντα με την υπόσχεση ότι θα είχα διαβάσει τα μαθήματά μου. Τώρα, συνειδητοποιώ ότι το πρώτο μου κοινό ήταν οι φίλοι μου, τα παιδιά της γειτονιάς που περίμεναν να τους διηγηθώ την ταινία που είδα. Είχαμε τότε ένα σπίτι με πολλά σκαλοπάτια, κάθονταν σε αυτά τα σκαλιά τα παιδιά, αμφιθεατρικά, και εγώ τους έκανα περιγραφή την ταινίας. Ήταν ένα τρομερό επικοινωνιακό μάθημα, ασυνείδητα βέβαια, μια εξάσκηση του να ερεθίσεις τη φαντασία του κοινού σου. Ταυτόχρονα, υπήρχε πολύ παιχνίδι, ποδόσφαιρο, γειτονιές και αυλές, όπως ακριβώς τα βλέπεις στις ελληνικές ταινίες…" είπε σε συνέντευξή του ο Δάνης Κατρανίδης.

Ο Δάνης Κατρανίδης για τους τρεις γάμους του

"Επειδή έχασα νωρίς τους γονείς μου, ήθελα να δημιουργήσω οικογένεια, να κάνω παιδιά. Έτσι, προχωρούσα στο γάμο κάθε φορά. Δεν έκανα τρεις γάμους για πλάκα, ούτε για τις φωτογραφίες και τις τελετές. Τελικά, δεν απέκτησα παιδιά. Όταν είσαι ερωτευμένος, θέλεις να μοιράζεσαι με τον άνθρωπό σου τα πάντα. Τι να σκεφτείς; Αχ, μην παντρευτούμε τώρα, μην κάνουμε παιδιά. Πάρε εσύ τη μισή Αθήνα, να πάρω εγώ την άλλη μισή και ξανασυναντιόμαστε σε δέκα χρόνια…;"

Ο Δάνης Κατρανίδης για την πρώτη του σύζυγο Μίρκα Παπακωνσταντίνου

"Ήμασταν μαζί στη σχολή με τη Μίρκα, έγινε ένας έρωτας τρελός και παθιασμένος, συνεχίστηκε εκτός σχολής, πήγα στρατό, και μέσα στη λαχτάρα μας, όταν επέστρεψα, παντρευτήκαμε, αρκετά νέοι. Έχουμε παραμείνει πολύ αγαπημένοι, είναι από τους σημαντικότερους ανθρώπους της ζωής μου. Την αγαπώ και τη σέβομαι, όπως και εκείνη" είπε χαρακτηριστικά

Δάνης Κατρανίδης - Τα τελευταία νέα και τα δημοσιεύματα για την υγεία του

Ήταν τέλη Ιουλίου όταν έγινε γνωστό μέσω της εφημερίδας Espresso ότι ο Δάνης Κατρανίδης αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Σήμερα, σύμφωνα με νέες πληροφορίες της εφημερίδας, o θεατράνθρωπος που έχει βάλει τη δική του σφραγίδα στο χώρο του πολιτισμού, αν και η υγεία του έχει επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο, βγήκε από το νοσοκομείο και βρίσκεται στο σπίτι του, σε ένα περιβάλλον που παρότι δε θα έχει τη φροντίδα των γιατρών, του αποπνέει ζεστασιά και ψυχολογική ασφάλεια. Κάτι που ο ηθοποιός έχει πολύ ανάγκη.

Έχοντας δίπλα του φύλακες άγγελους τους δικούς του, ο Δάνης Κατρανίδης εξακολουθεί και δίνει με αξιοπρέπεια τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του, θέλοντας να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα και να βγει νικητής από αυτή την περιπέτεια.

Ωστόσο σύμφωνα με την εκπομπή "Το Πρωινό" του ΑΝΤ1 «Δεν είχε ενημερωθεί για όσα λέγονται και με διαβεβαίωσε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Πράγματι, πέρασε μια περιπέτεια με την υγεία του. Εισήχθη στο νοσοκομείο, έκανε κάποια αφαίρεση κοίλης και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας.

Είναι ταλαιπωρημένος ο οργανισμός του. Ο Δάνης Κατρανίδης μου είπε ότι έχει κάνει και τα δύο εμβόλια για τον κορονοϊό. Μου είπε, επίσης, ότι προσπαθεί να διαχειριστεί με χιούμορ αυτά που λέγονται, αλλά σε περιπτώσεις σαν αυτές ακόμα και το χιούμορ έχει τα όριά του», είπε ο Θάνος Βάγιος.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR