counter

Βικτόρια Χίσλοπ: Η συγγραφέας του best seller "Το Νησί" πολιτογραφήθηκε Ελληνίδα

Βικτόρια Χίσλοπ: Η συγγραφέας του best seller "Το Νησί" πολιτογραφήθηκε Ελληνίδα
Βικτόρια Χίσλοπ: Η συγγραφέας του best seller "Το Νησί" πολιτογραφήθηκε Ελληνίδα

Επτά μήνες μετά τον Τομ Χανκς, ο οποίος πολιτογραφήθηκε Έλληνας, σειρά έχει η Βικτόρια Χίσλοπ.

Η Βρετανίδα συγγραφέας, που έγινε ευρέως γνωστή για το best seller «Το Νησί», το οποίο μεταφέρθηκε και στην ελληνική τηλεόραση, πολιτογραφήθηκε Ελληνίδα.

Η Βικτόρια Χίσλοπ έλαβε τιμητικά την ελληνική ιθαγένεια για την παγκόσμια προβολή του μνημείου της Σπιναλόγκας και την ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού.

Η τιμητική πολιτογράφηση της Βικτόρια Χίσλοπ έγινε με προεδρικό διάταγμα, το οποίο δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

«Πολιτογραφούμε τιμητικώς ως Ελληνίδα πολίτη την αλλοδαπή ΧΙΣΛΟΠ ΒΙΚΤΟΡΙΑ του ΤΖΟΝ ΕΒΕΡΑΡΝΤ, γεννηθείσα την 8-6-1959 στο Μπρόμλεϊ του Ηνωμένου Βασιλείου» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το διάταγμα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ποια είναι η Βικτόρια Χίσλοπ

Η Βικτόρια Χίσλοπ γεννήθηκε στο Μπρόμλεϊ του Κεντ το 1959. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος για 20 περίπου χρόνια και τον Απρίλιο του 1988 παντρεύτηκε τον ιδιοκτήτη των εκδόσεων Private Eye, Ίαν Χίσλοπ με τον οποίο απέκτησαν δύο παιδιά.

Το 2005 αντλώντας έμπνευση από μια επίσκεψη στη Σπιναλόγκα, την εγκαταλειμμένη αποικία των λεπρών στα ανοιχτά της Κρήτης, έγραψε το πρώτο της βιβλίο, «Το Νησί» που έγινε best seller πουλώντας πάνω από 5 εκατομμύρια αντίτυπα. «Το Νησί» έχει μεταφραστεί σε 35 γλώσσες, ενώ έγινε επιτυχημένη σειρά στην ελληνική τηλεόραση από το κανάλι του Mega το 2010. 

Η Βικτόρια Χίσλοπ αγαπάει πολύ την Ελλάδα, έχει μάθει να μιλάει εξαιρετικά καλά την ελληνική γλώσσα, ενώ επισκέπτεται πολύ συχνά τη χώρα μας. 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR