counter

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο τρόπος που αποχαιρέτησε τον Πρίγκιπα Φίλιππο λίγο πριν πεθάνει

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο τρόπος που αποχαιρέτησε τον Πρίγκιπα Φίλιππο λίγο πριν πεθάνει
Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο τρόπος που αποχαιρέτησε τον Πρίγκιπα Φίλιππο λίγο πριν πεθάνει

Το πρωί της Παρασκευής η βασιλική οικογένεια με μία ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram, έκανε γνωστό πως ο Πρίγκιπας Φίλιππος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 99 ετών.

«Με βαθιά θλίψη, η Αυτού Μεγαλειότητα, η Βασίλισσα ανακοινώνει το θάνατο του αγαπημένου της συζύγου, του Πρίγκιπα Φίλιππου, του Δούκα του Εδιμβούργου. Ο Πρίγκιπας, πέθανε σήμερα το πρωί στο Κάστρο του Windsor.

Η Βασιλική Οικογένεια ενώνεται με ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για να θρηνήσει την απώλεια του», έγραφε η επιστολή.

Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε πως η κηδεία του συζύγου της Βασίλισσας Ελισάβετ και δούκα του Εδιμβούργου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Απριλίου σε μία ιδιωτική τελετή.

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος το τελευταίο διάστημα ταλαιπωρούνταν από διάφορα προβλήματα υγείας, ενώ στις 17 Φεβρουαρίου είχε διακομισθεί στο νοσοκομείο King Edward VII, όπου και υποβλήθηκε σε εγχείρηση καρδιάς.

Έπειτα από 28 ημέρες νοσηλείας ο δούκας επέστρεψε στο παλάτι και εκεί δεχόταν την φροντίδα της οικογένειας του. Μάλιστα λίγο πριν πεθάνει, ο Πρίγκιπας Φίλιππος κοιμόταν συνεχώς και είχε στο πλευρό του την Βασίλισσα Ελισάβετ.

Σύμφωνα με πηγή του παλατιού, η αγαπημένη του σύζυγος «Λίλιμπετ» όπως την φώναζε, επέλεξε να αποχαιρετήσει τον άνδρα της ξαπλώνοντας δίπλα του στις τελευταίες ώρες του.

Να διευκρινίσουμε πως το βασιλικό ζευγάρι χρησιμοποιούσε ξεχωριστά δωμάτια ύπνου, από τα πρώτα χρόνια του έγγαμου βίου τους.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR