counter

Barbie girl: Δείτε τους Aqua να τραγουδούν την παγκόσμια επιτυχία 26 χρόνια μετά

Barbie girl: Δείτε τους Aqua να τραγουδούν την παγκόσμια επιτυχία 26 χρόνια μετά
Barbie girl: Δείτε τους Aqua να τραγουδούν την παγκόσμια επιτυχία 26 χρόνια μετά

Ήταν 1997 όταν το "Barbie girl" κυκλοφόρησε και ολόκληρος ο πλανήτης γνώρισε τους Aqua που τραγουδούσαν τον "ύμνο" της πιο διάσημης κούκλας, της σύγχρονης super woman με τους πολλούς διαφορετικούς ρόλους, τα αμέτρητα επαγγέλματα, τα χιλιάδες ρούχα με μια ζωή απροβλημάτιστη και... ροζ!

Η μήνυση της κατασκευαστικής εταιρίας στη δισκογραφική των Aqua

Ακόμα κι αν πολεμήθηκαν, το "Barbie girl" έγινε ένα από τα πιο εμπορικά σινγκλ όλων των εποχών. Η εταιρεία που κατασκευάζει την κούκλα έκανε μήνυση στην τότε δισκογραφική εταιρεία των Aqua, έξι μήνες μετά την κυκλοφορία, υποστηρίζοντας ότι σεξουαλικοποιεί το προϊόν τους και παρουσιάζει την Barbie ως "αφελή, ξανθιά γκόμενα". Το τραγούδι χαρακτηρίστηκε ως παρωδία κι έτσι η μήνυση δεν κερδίθηκε ποτέ.

Η εμφάνιση των Aqua στη Eurovision

Οι Aqua συνέχισαν να ερμηνεύουν το πιο εμβληματικό κομμάτι της καριέρας τους ανενόχλητοι με πολλές εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο και μεταξύ άλλων, δοξάστηκαν και κατά τη διάρκεια της guest εμφάνισής τους στην Eurovision το 2001.

Η ταινία και το remake του "Barbie girl"

26 χρόνια μετά την κυκλοφορία του και το τραγούδι επανήλθε στην επικαιρότητα με την ταινία Barbie της Greta Gerwig με πρωταγωνιστές την Μάργκοτ Ρόμπι και τον Ράιαν Γκόσλινγκ και το remake της Nicki Minaj και της Ice Spice. 

Οι Aqua στο Tik Tok

Στο Tik Tok βέβαια μέσα από τον λογαριασμό των Aqua μπορούμε να ξαναδούμε το συγκρότημα να τραγουδά και πάλι το "Barbie girl" με το πέρασμα του χρόνου να έχει αφήσει τα σημάδια επάνω τους, αλλά με την ίδια σπίθα στο βλέμμα με τότε που ξαφνικά έκαναν ολόκληρο τον πλανήτη να τραγουδάει "I'm a Barbie girl, in the Barbie world, life in plastic, it’s fantastic"

@aquadk What do you think of this version? 💗#barbiegirl #barbie</a> ♬ Aqua Barbie Girl Sped Up - Sped Up DK

Οι Aqua σε live τους στο Tel Aviv τον Ιανουάριο του 2023

Διαβάστε επίσης - Η Barbie "ζωντανεύει" στις 20 Ιουλίου! Όλες οι λεπτομέρειες για την ταινία

Cover Photo: Barbie the movie

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR