counter

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Η "Γη της Ελιάς" και η αποκάλυψη για τη σχέση της με τον Νικόλαο

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Η "Γη της Ελιάς" και η αποκάλυψη για τη σχέση της με τον Νικόλαο
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Η "Γη της Ελιάς" και η αποκάλυψη για τη σχέση της με τον Νικόλαο

Σε μια λαμπερή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (06/11) έγινε η παρουσίαση του βιβλίου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και του διαιτολόγου Αναστάσιου Παπαλαζάρου «Από στόμα σε στόμα.

Η μαγείρισσα παραχώρησε συνέντευξη στην «ΟΝ time» και στη Σάσα Σταμάτη και μεταξύ άλλων, μίλησε για τη συμμετοχή της στη «Γη της Ελιάς», τη σχέση της με την Μαρέβα Μητσοτάκη-Γκραμπόφσκι, αλλά και τον γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Νικόλαο.

Μίλησέ μου για το νέο βιβλίο που εκδώσατε μαζί με το διαιτολόγο Αναστάσιο Παπαλαζάρου…

Πρόκειται για ένα εμβληματικό βιβλίο μαγειρικής με τίτλο «Από στόμα σε στόμα», που το υπογράφουμε μαζί με τον κορυφαίο διατροφολόγο Αναστάσιο Παπαλαζάρου και το οποίο κυκλοφορεί εδώ και λίγες μέρες από τις εκδόσεις Σταμούλη. Πρόκειται για μια πρωτότυπη συλλογή αυθεντικών παραδοσιακών συνταγών απ’ όλη την Ελλάδα, που ταξιδεύοντας μέσα στο χρόνο από γενιά σε γενιά έφτασαν μέχρι το σήμερα, χαρίζοντας αδιάκοπα νοστιμιά και υψηλή διατροφική αξία σε όσους τις γεύονται.

Διαβάστε επίσης: Aργυρώ Mπαρμπαρίγου: Το παρασκήνιο της συμμετοχής της στη "Γη της Eλιάς"

Πήραμε την απόφαση να συλλέξουμε με τη βοήθεια του κόσμου ξεχασμένες παραδοσιακές συνταγές, αληθινά διαμάντια απ’ όλη την Ελλάδα, θέλοντας να αναδείξουμε την υψηλή διατροφική αξία που έχουν. Στο βιβλίο υπάρχουν συνταγές με ονοματεπώνυμο και ιστορίες των συνταγών που μοιράστηκε ο κόσμος μαζί μας.

Μάθαμε ότι συμμετέχεις και στην πετυχημένη σειρά του Mega «Η Γη της Ελιάς», όπου υποδύεσαι τον εαυτό σου. Πώς προέκυψε αυτή η πρόταση;

Έχω ιδιαίτερη αγάπη στη Μάνη και την επισκέπτομαι συχνά. Παράλληλα, μέσα από τα social media κάνω συχνές αναφορές στη Μάνη και στη μανιάτικη κουζίνα. Κάποια μέρα δέχτηκα τηλεφώνημα από τους συντελεστές της σειράς, προκειμένου να υποδυθώ τον εαυτό μου στο σίριαλ. Το έκανα χωρίς δεύτερη σκέψη, γιατί μου είπαν ότι θα αναφερθούμε στη μανιάτικη κουζίνα και μου άρεσε πολύ η ιδέα.

Στα γυρίσματα πώς ήσουν, αγχώθηκες;

Όλοι οι άνθρωποι της σειράς μπροστά και πίσω από τις κάμερες με καλοδέχτηκαν και με βοήθησαν να αντεπεξέλθω σε κάτι που είναι πρωτόγνωρο για μένα. Εννοείται πως δεν είμαι ηθοποιός. Όμως, θέλω να πω πως ένα από τα πράγματα που διαπίστωσα είναι πως το να είσαι ηθοποιός, ειδικά σε μια καθημερινή σειρά, είναι πολύ δύσκολο και έχει πολλές απαιτήσεις. Είναι ένα υπέροχο cast και όλοι ταλαντούχοι. Τους ευχαριστώ δημόσια για τη μοναδική εμπειρία και το ευχάριστο διάλλειμα στην καθημερινότητά μου.

Στην παρουσίαση του βιβλίου σου είδαμε σύσσωμο το μαγειρικό κόσμο, όλους σχεδόν τους κορυφαίους σεφ. Πώς το κατάφερες να τους ενώσεις όλους μαζί;

Όλα αυτά τα χρόνια υπάρχει αμοιβαία αλληλοεκτίμηση και σεβασμός μεταξύ μας. Θέλω να τους ευχαριστήσω δημόσια που, ενώ ξέρω το δύσκολο πρόγραμμά τους, προσπάθησαν να είναι όλοι εκεί, και όσοι δεν τα κατάφεραν, μου έστειλαν πολύ ζεστά μηνύματα και ευχές. Ευχαριστώ πολύ τους συναδέλφους φίλους μάγειρες που με τίμησαν με την παρουσία τους: Σ. Παρλιάρο, Η. Μαμαλάκη, Γ. Τσούλη, Μ. Κουστουμπάρδη, Α. Λαγό, Α. Παπανδρέου, Κ. Κωστάκη, Π. Συρίγο, Γ. Κώστα, Ι. Σικιανάκη.

Είδαμε ανάμεσα στα πρόσωπα που σας τίμησαν με την παρουσία τους και τη σύζυγο του πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη-Γκραμπόφσκι.

Ευχαριστούμε όλοι μας την πρώτη κυρία της χώρας που μας τίμησε με την παρουσία της και στήριξε το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε μέσα από αυτό το βιβλίο για τη σπουδαιότητα και τη διαχρονικότητα της ελληνικής κουζίνας. Άλλωστε, όπως ξέρουμε όλοι, αγαπάει τη γεύση του τόπου μας.

Στο νέο αυτό εγχείρημα είχατε δίπλα σας και τον Νικόλαο. Τι σας συνδέει;

Μας συνδέουν οι δράσεις της «Action Hellas», γιατί -όπως είναι γνωστό- ο Νικόλαος είναι η ψυχή της. Ήταν δίπλα μας τη βραδιά της παρουσίασης μαζί με όλη την ομάδα της «Action Hellas», γιατί στην ουσία αυτό που κάνουμε εμείς στο βιβλίο, το πραγματοποιούμε στο πλαίσιο των δράσεων της «Action Hellas», με τη συμμετοχή των κατοίκων στις ακριτικές περιοχές που επισκεπτόμαστε. Είναι ένας άνθρωπος πολύ δοτικός, υποστηρικτικός, αγαπάει πολύ την Ελλάδα. Γενικά, θέλει να προσφέρει με πράξεις, πάντα πολύ διακριτικά.

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: ndp

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR