counter

Αντώνης Σαμαράς: "Δεν ψηφίζω το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, στην οικογένεια υπάρχει μάνα και πατέρας"

Αντώνης Σαμαράς: "Δεν ψηφίζω το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, στην οικογένεια υπάρχει μάνα και πατέρας"
Αντώνης Σαμαράς: "Δεν ψηφίζω το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, στην οικογένεια υπάρχει μάνα και πατέρας"

Μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Αντώνης Σαμαράς, στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», στην οποία μεταξύ άλλων διαφώνησε με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε πως δεν θα ψηφίσει το εν λόγω νομοσχέδιο όταν έρθει στη Βουλή από την κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός έχει προαναγγείλει νομοθετική πρωτοβουλία για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών μέσα στην τετραετία. Εσείς θα ψηφίσετε το σχετικό νομοσχέδιο;

«Όχι! Πιστεύω ότι οφείλουμε να στηρίξουμε την “πυρηνική” οικογένεια, όπου υπάρχουν γονεϊκά πρότυπα και των δύο φύλων. Δηλαδή υπάρχει ΜΑΝΑ και ΠΑΤΕΡΑΣ…

Για να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό, οφείλουμε να δώσουμε έμφαση στην πυρηνική οικογένεια.

Δείτε επίσης - Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Στο λαϊκό προσκύνημα ο Αντώνης Σαμαράς - Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου αποχαιρετά τον νονό της

Άλλωστε, το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια έλυσε κάθε πρόβλημα “δικαιωμάτων”. Από κει και ύστερα, αν τους αναγνωρίσουμε “γάμο”, θα αναγκαστούμε αργότερα – για λόγους “εξίσωσης” ανόμοιων πραγμάτων να αναγνωρίσουμε και την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια. Όμως τα παιδιά έχουν ανάγκη από γονεϊκά πρότυπα και των δύο φύλων. Έχουν ανάγκη – και δικαίωμα – να έχουν μάνα και πατέρα. Όχι “γονέα ένα” και “γονέα δύο”…

Το τι κάνει καθένας στην προσωπική του ζωή είναι απολύτως σεβαστό. Απολύτως!

Μη μπερδεύουμε, όμως, τις “σεξουαλικές προτιμήσεις” που μπορεί να είναι πολλαπλές με τα φύλα που είναι δύο. Και μη μπερδεύουμε το σύμφωνο συμβίωσης με το θεσμό της οικογένειας που μεγαλώνει παιδιά, τα οποία χρειάζονται και τα δύο φύλα.

Και κάτι ακόμα: «Οι γυναίκες δεν είναι “τεκνοποιητικές μηχανές” που θα «βοηθούν» τα ομόφυλα ζευγάρια να αποκτήσουν παιδιά κι ύστερα… θα εξαφανίζονται! Αυτό υποτιμά τη γυναίκα και τραυματίζει τα παιδιά…Και η μητρότητα δεν είναι… “παροχή υπηρεσίας”! Ούτε “οικονομική συναλλαγή”. Είναι πηγή ζωής και επένδυση ζωής, με τεράστιο συναισθηματικό φορτίο – και για τις γυναίκες και για τα παιδιά» απάντησε ο Αντώνης Σαμαράς.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR