counter

Αντώνης Παπαηλίας: Έτσι γεννήθηκε η περσόνα της "Λόλας" - Η αντίδραση του στα αρνητικά σχόλια

Αντώνης Παπαηλίας: Έτσι γεννήθηκε η περσόνα της "Λόλας" - Η αντίδραση του στα αρνητικά σχόλια
Αντώνης Παπαηλίας: Έτσι γεννήθηκε η περσόνα της "Λόλας" - Η αντίδραση του στα αρνητικά σχόλια

Τον Αντώνη Παπαηλία τον έχουμε αγαπήσει για την περσόνα της «Λόλας» τόσο στο πλευρό του Τόνι Σφήνου όσο και στο J2US πλάι στον Λευτέρη Μητσόπουλο.

Ο Αντώνης Παπαηλίας μίλησε πρόσφατα για όλα στο περιοδικό ΟΚ! και τον Γιώργο Πράσινο, αποκαλύπτοντας, μεταξύ άλλων, πώς γεννήθηκε η περσόνα της Λόλας.

Διαβάστε επίσης: Το βιογραφικό του ηθοποιού που εμφανίζεται ως Λoλα στο J2Us, η σχέση με τον Τόνι Σφήνο και ο γάμος

Εκεί που περιμέναμε τη Λόλα, φωτογραφίζεσαι ως Αντώνης.

Με τρελαίνει και χαίρομαι όταν οι άνθρωποι νιώθουν έκπληξη που, αντί της Λόλας, με βλέπουν με την κανονική μου φάτσα. Η Λόλα είναι αναγνωρίσιμη, αλλά εγώ όχι. Οπότε κάτι πρέπει να κάνω και με αυτό.

Η Λόλα είναι μια φιγούρα που εμφανίζεται καλλιτεχνικά τα τελευταία δέκα χρόνια. Πού έχεις εμφανιστεί;

Έτσι ακριβώς. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως η Λόλα είναι ένας ρόλος και τίποτα παραπάνω. Δεν ντύνομαι Λόλα στην προσωπική μου ζωή, παρά μόνο στις εμφανίσεις μου. Εργαζόμουν στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο ως performer για 5 σεζόν σε ένα μουσικοχορευτικό σόου, όπου εκεί με είδε ο Τόνι Σφήνος και μου πρότεινε να συνεργαστούμε. Είχε έρθει σε μια πρωι νή παράσταση κι εγώ βαστιόμουν από κάτι σχοινιά και τραγουδούσα. Μετά ήρθε πίσω στα καμαρίνια και μου είπε: «Πρέπει να έχεις μεγάλη τρέλα πρωί πρωί να τραγουδάς κρεμασμένος». Από τότε δουλεύω δίπλα στον Τόνι, εδώ και δώδεκα χρόνια, και έχουμε εμφανιστεί σε μεγάλα μαγαζιά, όπως το Acro, το Posidonio, ο Βοτανικός, το Romeo, έχουμε πάει περιοδείες ανά την Ελλάδα, την Κύπρο, στην Ιταλία κ.α. Αυτά τα δώδεκα χρόνια αισθάνομαι σαν να έχω μια δεύτερη οικογένεια.

Λίγο. Η Λόλα ήταν δική σου ιδέα;

Όχι. Εγώ τον Τόνι Σφήνο τον γνώρισα στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο και ο ρόλος της Λόλας προϋπήρχε στις παραστάσεις του. Απλά όταν ανέλαβα τη Λόλα, νιώθω πως πήγα τον ρόλο ένα βήμα πιο πέρα – τον πήγα σε άλλο επίπεδο, ας πούμε, πιο επαγγελματικό. Η Λόλα είναι τραγουδίστρια, ερωτευμένη με τον Τόνι Σφήνο, η οποία κρυφοκοιτάζει σε ποια κλαμπ έχει συναυλία ο Τόνι και πηγαίνει μήπως και τον κατακτήσει ερωτικά. Αυτό είναι το κόνσεπτ του ρόλου της Λόλας και κάθε φορά αυτοσχεδιάζουμε.

Ντύνεσαι Λόλα στην προσωπική σου ζωή;

Στη ζωή μου; Όχι, παιδί μου, ούτε καν. Αυτό είναι ρόλος, μόνο για τη σκηνή και φέτος για το J2US. Όταν σου έγινε η πρόταση για το J2US, συμβουλεύτηκες τον Τόνι Σφήνο; Εννοείται και τον ρώτησα. Ούτως ή άλλως, την πρόταση μου την έκανε ο Νίκος Κοκλώνης όταν είχαμε εμφανιστεί πέρσι ως καλεσμένοι με τον Τόνι. Ήταν συνεπής στον λόγο του, μία που το είπε και μία που έγινε. Τον Αύγουστο με πήραν τηλέφωνο από την παραγωγή και μου έκαναν επίσημα την πρόταση.

Θα ήθελες να κάνεις καλλιτεχνικά βήματα ως Αντώνης;

Αν αντέχω. (Γελάει.) Αστειεύομαι. Εννοείται πως θα ήθελα να κάνω και άλλα πράγματα ως Αντώνης. Για αρχή θα ήθελα να παίξω στο θέατρο, αλλά και να λάβω μέρος σε μια κωμική σειρά, όπως οι Σαββατογεννημένες, το Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα, Τα νούμερα και, φυσικά, σε μια από τις αγαπημένες μου σειρές όλων των εποχών, την Τούρτα της μαμάς. Ο κόσμος έχει ανάγκη το γέλιο και είμαι πολύ μέσα σε αυτή τη φιλοσοφία.

Έχει τύχει να ακούσεις άσχημα σχόλια, ακόμα και ρατσιστικά, όταν υποδύεσαι τη Λόλα;

Ναι, συμβαίνει. Μου έχει τύχει και σε διάφορα lives, αλλά και κάτω από αναρτήσεις μου στα social media. Έχει τύχει να ακούσω «άι, μωρή βλαμμένη, που απoφάσισες να ασχοληθείς με το θέατρο». Έχω δεχτεί και σεξιστικά σχόλια, αλλά απλά τα προσπερνάω. Είναι σαν να μην τα ακούω.

Σε μια εποχή που γίνεται πολύς λόγος για το diversity των ανθρώπων, η Λόλα πού στέκεται;

Η Λόλα στέκεται στην κορυφή, αγαπάει τους πάντες και τους προστατεύει. Μισώ την αδικία και μπορεί να γίνω πολύ εύκολα έξαλλος –ως Αντώνης αλλά και ως Λόλα– όταν κάποιος συμπεριφέρεται άσχημα σε φίλο ή συνάδελφο, ακόμα και για κάποιον που βλέπω στον δρόμο πρώτη φορά στη ζωή μου. Πάντα επεμβαίνω όταν αντιλαμβάνομαι κάποιου είδους παρενόχληση προς κάποιον συνάνθρωπο – είτε γυναίκα είτε άντρα ή όπως θέλει να αυτο- προσδιορίζεται ο καθένας. Μπαίνω μπροστά. Η ζωή είναι τόσο δύσκολη και δεν χρειάζεται να προσβάλλει κάποιος τον άλλο για αυτό που είναι. Η Λόλα δεν έγινε για να υποστηρίξει κάτι, προέκυψε. Και ως ρόλος είναι πάντα κοντά σε όποιον την αγαπά, επιλέγοντας το σωστό και το δίκαιο. Όταν ένας άνθρωπος σαν και εμένα, ντύνεται, βάφεται, βάζει γόβες, καλσόν και σουτιέν, αυτό του έλειπε, να μην είναι υποστηρικτικός με τους άλλους ανθρώπους, όλα τα πλάσματα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by OK! Magazine Greece (@okmag.gr)

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR