counter

Αναβάθμιση στο σεξ µε...

Αναβάθμιση στο σεξ µε...
Αναβάθμιση στο σεξ µε...

Αναβάθμιση στο σεξ µε...

Αν τα προκαταρκτικά είναι ο δρόµος για έναν καλό οργασµό, η επαφή του ζευγαριού κατά τη χαλάρωση µετά το σεξ µπορεί να είναι το «κλειδί» για µια πραγµατικά ποιοτική ερωτική ζωή. 

 

Εδώ και χρόνια ακούµε ότι τα προκαταρκτικά (foreplay) κατά τη διάρκεια του σεξ µπορούν να παίξουν σηµαντικό ρόλο στην προετοιµασία των αισθήσεων και γενικά να προετοιµάσουν το έδαφος για την ικανοποίηση της γυναίκας. Παρόλο όµως που µάθαµε να απολαµβάνουµε περισσότερο το σεξ, φαίνεται ότι παραµερίσαµε ένα άλλο σηµαντικό κοµµάτι της σεξουαλικής µας αυτο-έκφρασης: το συναίσθηµα! Το κενό ευτυχώς έρχεται να καλύψει το after play.

 

Είναι απαραίτητο

 

Οι ειδικοί υπενθυµίζουν ότι το συναίσθηµα είναι ένα στοιχείο που δεν πρέπει να απουσιάζει κατά τη διάρκεια του σεξ. Αν το foreplay είναι σηµαντικό για την ενίσχυση της διέγερσης και την έλευση του γυναικείου οργασµού, το after play είναι το «συστατικό» που διασφαλίζει ότι το ζευγάρι πλησιάζει και σε συναισθηµατικό επίπεδο κατά τη συνεύρεση. Πρόκειται για µια φάση χαλάρωσης που δίνει την ευκαιρία στις αισθήσεις να ηρεµήσουν και στο ζευγάρι να έρθει πιο κοντά.

 

Το να µείνετε λίγη ώρα αγκαλιασµένοι, να συνεχίζετε να χαϊδεύετε ο ένας τον άλλον, να εκφράσετε τα συναισθήµατά σας, είναι ιδιαίτερα σηµαντικό γιατί σας υπενθυµίζει ότι το σεξ, εκτός από εκτόνωση, σηµαίνει και έρωτας. Το after play εποµένως δηµιουργεί τις προϋποθέσεις για µια σεξουαλική πορεία όπου το τέλος της ερωτικής πράξης σηµαίνει την έναρξη της φάσης κατά την οποία το ζευγάρι επενδύει συναισθηµατικά στη σχέση. Ίσως µάλιστα ανακαλύψετε ότι µπορεί να είναι το καλύτερο κοµµάτι του σεξ (ΟΚ, ίσως µετά τον οργασµό)!

 

After play σε 5 βήµατα:

 

  • Μην εκφράζετε τις ανάγκες σας µε κατηγορίες, επικριτικά σχόλια ή απογοήτευση. Εξηγήστε στον σύντροφό σας γιατί είναι σηµαντικό να διατηρήσετε την επαφή µετά το σεξ.

 

  • ∆εν είναι εύκολο να τον πείσετε να αφιερώσει χρόνο στο after play όταν είναι κουρασµένος. Το βράδυ µπορεί να είναι εξαντληµένος και να δυσκολεύεται να µείνει ξύπνιος. Επωφεληθείτε λοιπόν από µια συνεύρεση το πρωί ή το απόγευµα.

 

  • Το after play, αν και µπορεί να καθιερωθεί σαν συνήθεια, µπορεί να αποτελεί προνόµιο πιο ειδικών περιστάσεων, π.χ. τις µέρες που δεν χρειάζεται να ξυπνήσετε νωρίς ή έχετε περισσότερο χρόνο, όπως αργίες ή σαββατοκύριακα.

 

  • Προτείνετε στον σύντροφό σας µετά το σεξ να κάνετε µαζί ένα ντους, που είναι ένας καλός τρόπος για να κρατήσετε την επαφή. Μπορείτε επίσης να κάνετε µασάζ ο ένας στον άλλο.

 

  • Μιλήστε για τα συναισθήματα σας αλλά αποφύγετε να µιλήσετε για τα όποια προβλήµατα, που καλό είναι να λύνονται εκτός κρεβατοκάµαρας.

 

ΆνΤρες - γυναίκες: Υπάρχει διαφορά

 

Η πιο συνηθισμένη εξέλιξη µετά το σεξ είναι εκείνος να ανοίξει τηλεόραση, να πάει για ντους ή να γυρίσει πλευρό και να αποκοιµηθεί. Οι ειδικοί εξηγούν ότι, παρόλο που είναι φυσιολογικό λόγω ορµονικών διαδικασιών ο άντρας να περνά µετά την κορύφωση σε φάση χαλάρωσης, ηρεµίας και ύπνου, δεν ισχύει το ίδιο και για τη γυναίκα, της οποίας ο εγκέφαλος είναι σε υπερδιέγερση. Γι’ αυτό έχει ανάγκη από επικοινωνία και κυρίως να νιώσει καλυµµένη και συναισθηµατικά.

 

 

Ανακαλύψτε περισσότερα κάνοντας κλικ στο www.formamag.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR