counter

Αμαλία Μεγαπάνου: Ο γάμος με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή το διαζύγιο και η ενασχόληση με τη συγγραφή

Αμαλία Μεγαπάνου: Ο γάμος με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή το διαζύγιο και η ενασχόληση με τη συγγραφή
Αμαλία Μεγαπάνου: Ο γάμος με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή το διαζύγιο και η ενασχόληση με τη συγγραφή

Στα 91 της χρόνια έφυγε από τη ζωή σήμερα η συγγραφέας Αμαλία Μεγαπάνου και πρώην σύζυγος του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ποια ήταν όμως η Αμαλία Μεγαπάνου

Ήταν κόρη του Αναστάσιου Κανελλόπουλου και ανηψιά του πολιτικού και φιλοσόφου Παναγιώτη Κανελλόπουλου.

Ο ελληνικός λαός τη γνώρισε στο πλευρό του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ο γάμος τους που έγινε το 1951 συζητήθηκε πολύ στην κοσμική Αθήνα. Σε κάποιους έμοιαζαν αταίριαστοι καθώς εκείνη ήταν μια πολύ όμορφη μεγαλοαστή από τζάκι και εκείνος ένας στιβαρός πολιτικός με μέλλον, αλλά δωρικός στους τρόπους και τις εκφράσεις του.

Η Αμαλία Μεγαπάνου μπήκε στο επίκεντρο της δημόσιας προσοχής εξαιτίας την κομψότητας και τον τρόπων της. Η παρουσία της έδινε κύρος στον Κωνσταντίνο Καραμανλή καθώς ήταν μια από τις ωραιότερες πρώτες κυρίες που γνώρισε ποτέ η χώρα μας. Στεκόταν πάντα διακριτικά στο πλευρό του χωρίς να προκαλεί.

Το 1961 κατά την επίσκεψη του ζεύγους στην Ουάσιγκτον κατόπιν του προσκλήσεως του τότε Αμερικανού ηγέτη Τζώρτζ Ουάσιγκτον και της συζύγου του Τζάκι, οι φωτογράφοι δε σταμάταγαν να φωτογραφίζουν τις δυο πρώτες κυρίες αποθεώνοντάς τες στον Τύπο.

Η σχέση τους ήταν έντονη με εκείνη ωστόσο να την ακολουθεί στην εξορία στο Παρίσι Το 1970 ο Τύπος άρχισε να μιλά για κρίση στο γάμο τους και ο χωρισμός έμοιαζε μονόδρομος. Το 1972 στο Παρίσι υπέβαλλαν αίτηση διαζυγίου, ο γάμος τους έλαβε τέλος ωστόσο οι σχέσεις τους παρέμειναν άριστες.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν παντρεύτηκε ποτέ σε αντίθεση με εκείνη που το 1973 παντρεύτηκε τον μαιευτήρα Επαμεινώνδα Μεγαπάνο με τον οποίο μπορεί να χώρισε αλλά διατήρησε το επίθετό του μέχρι το τέλος του βίου της. Με αυτό το επίθετο άλλωστε συστήθηκε  ως συγγραφέας στο αναγνωστικό κοινό.

Δείτε το σχετικό αφιέρωμα της εκπομπής "Αλήθειες με τη Ζήνα" για την Αμαλία Μεγαπάνου:

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR