counter

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Η μήνυση στον παππού του, η κατάθλιψη και ο ρόλος του στη σειρά ''Εκτός υπηρεσίας''

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Η μήνυση στον παππού του, η κατάθλιψη και ο ρόλος του στη σειρά ''Εκτός υπηρεσίας''
Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Η μήνυση στον παππού του, η κατάθλιψη και ο ρόλος του στη σειρά ''Εκτός υπηρεσίας''

Το δικό του στίγμα στην σειρά ''Εκτός υπηρεσίας'' έχει αφήσει σίγουρα ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, ο οποίος και πρωταγωνιστεί στην σειρά του ΑΝΤ1. Ο ηθοποιός, έχει μια αξιοθαύμαστη πορεία και σίγουρα το βιογραφικό του είναι αν μη τι άλλο εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Η ηλικία και η γέννηση στο εξωτερικό

  • Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος γεννήθηκε στο Λος Άντζελες, όπου και έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του, στις 10 Αυγούστου 1947. 
  • Η ηλικία που έχει ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος είναι 75 ετών.
  • Διετέλεσε για 17 χρόνια εκφωνητής του δελτίου ειδήσεων στην ΕΡΤ, μη όντας δημοσιογράφος, όταν ο τότε Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ (1974-1975) Δημήτρης Χορν προώθησε για τη θέση αυτή ηθοποιούς αντί δημοσιογράφων.

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Η γιαγιά Κατίνα Παξινού και ο παππούς

Κάτι που δεν ξέρει το ευρύ κοινό, είναι ότι η γιαγιά του είναι η αείμνηστη Κατίνα Παξινού. Πέρσι είχε βρεθεί καλεσμένος στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη και είχε αναφερθεί στην διάσημη γιαγιά του, λέγοντας:

«Όσο μεγάλωνα, καταλάβαινα πόσο σπουδαία ήταν. Για εμένα ήταν η γιαγιά μου. Ήταν ένας κανονικότατος άνθρωπος. Στο σπίτι, μαγείρευε, έπλεκε, κεντούσε. Έχω κεντήματά της. Μου έκανε όλα τα χατίρια, μπάλωνε τις αταξίες που έκανα. Εγώ κάπνιζα και το ήξερε μόνο αυτή. Με έπαιρνε μαζί της στα ταξίδια. Εγώ την έβλεπα σαν γιαγιά μου.

Όταν πήγαινα στο θέατρο, ήταν σαν να έβλεπα μία άλλη κι έλεγα: "Είναι αυτή η γιαγιά μου;". Μεταμορφωνόταν στη σκηνή».

Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι και η συνέντευξη που είχε δώσει στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα, στην οποία είχε αναφέρει πως είχε... μηνύσει τον παππού του, Αλέξη Μινωτή. «Μήνυσα δύο φορές τον παππού μου, Αλέξη Μινωτή. Μία όταν με έδιωξε από το Εθνικό Θέατρο και μία όταν τα χαλάσαμε για τα κληρονομικά μας».

«Όσο ζούσε η γιαγιά μου προσπαθούσε να μπαλώσει τις διάφορες μας με τον Μινωτή, γιατί είχαμε πάντα μια κόντρα, παρόλο που ήταν και νονός μου. Ο Μινωτής, ως καλλιτεχνικός διευθυντής, με έδιωξε από το Εθνικό Θέατρο, γιατί ανακατεύτηκα με τα συνδικαλιστικά. Πιαστήκαμε στα χεριά με τον παππού μου στο Ηρώδειο και γίναμε πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες. Του έκανα μήνυση και φυσικά έχασα», εξομολογήθηκε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.

«Δεν μετανιώνω για τίποτε σε σχέση με τον Μινωτή, φέρθηκε πολύ μικρά! Του κρατούσα το δάχτυλο για να κοιμηθώ και του είχα μεγάλη αγάπη. Πώς αυτή η αγάπη εξελίχθηκε έτσι! Ήθελα πάντα να κάνω κάτι που εκείνος δεν ενέκρινε!», κατέληξε.

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Η τεράστια καριέρα και οι σειρές

Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος είναι περισσότερο γνωστός για τους ρόλους του στις ταινίες Safe Sεx και Το κλάμα βγήκε απ' τον παράδεισο, ενώ στο θέατρο έχει παίξει σε έργα των Ευριπίδη, Αριστοφάνη, Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, Χένρικ Ίψεν, Λουίτζι Πιραντέλο, Νότη Περγιάλη και πολλών άλλων.

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Ο ρόλος στη σειρά ''Εκτός Υπηρεσίας''

Φέτος, ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος πρωταγωνιστεί στους τηλεοπτικούς μας δέκτες σαν Σωκράτης Κωλλέτης. Ο σύζυγος της Γιώτας. Πρώην δήμαρχος των δύο χωριών. Όλοι στο νησί σέβονται και ακούνε τον Σωκράτη, γιατί είναι και ο βασικός λόγος ειρήνης και ομόνοιας ανάμεσα στα δύο χωριά. Έκανε τα λεφτά του στο εξωτερικό. Πήρε γνώσεις και απορρόφησε την ευρωπαϊκή κουλτούρα. Όταν γύρισε στον τόπο που γεννήθηκε, βρήκε τα δύο χωριά να σφάζονται για κάτι κόκκαλα και να διεκδικούν την καταγωγή του ντόπιου ήρωα και δεν μπορούσε να το συλλάβει ο νους του. Κρατάει ένα μεγάλο μυστικό, που έχει να κάνει με τη συμφιλίωση των δύο χωριών…​

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR