counter

Αίας Μανθόπουλος: Οι σπουδές, το άγνωστο ατύχημα & η συγγένεια με την Ειρήνη Παππά

Αίας Μανθόπουλος: Οι σπουδές, το άγνωστο ατύχημα & η συγγένεια με την Ειρήνη Παππά
Αίας Μανθόπουλος: Οι σπουδές, το άγνωστο ατύχημα & η συγγένεια με την Ειρήνη Παππά

Ο Αίας Μανθόπουλος έχει γράψει ιστορία στην υποκριτική η οποία και αναμφίβολα κυλάει στο αίμα του, μιας και ήταν ανιψιός της Ειρήνης Παππα. Ο ίδιος είχε σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στα Οικονομικά, ενώ οι σπουδές του πάνω στην υποκριτική έγιναν στη σχολή του Κάρολου Κουν. Ήταν πατέρας ενός αγοριού.

Αίας Μανθόπουλος: Οι σπουδές και η εμφάνιση στους Δύο Ξένους

Συνεργάστηκε με τον Μίνω Βολανάκη, με τον Greg Floy στη «Μήδεια» στα αγγλικά, σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, στη «Μάλα, η μουσική του ανέμου» του Νίκου Καρβέλα στο Θέατρο Παλλάς (2002), σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, με πρωταγωνίστρια την Αννα Βίσση. Στον κινηματογράφο πρωταγωνίστησε στην ταινία «Κλοιός» του Κώστα Κουτσομύτη και ως γκεστ σταρ στην ταινία του Χάρη Ρώμα «Ροζ ολοταχώς».

Είχε ντουμπλάρει στα αγγλικά τις τελευταίες ταινίες του Νίκου Κούνδουρου «Η μπαλάντα ενός δαίμονα» (1992) και «Αντιγόνη» (1994). Είχε παίξει στο σίριαλ «The Amphora» («Το κυνήγι του Αμφορέα») της κρατικής σουηδικής τηλεόρασης στα αγγλικά και στην αυστριακή τηλεταινία «Η αυτοκράτειρα Σίσσυ». Συμμετείχε στο ντοκιμαντέρ «Love in the ancient world» με την Κάθλιν Τέρνερ στα αγγλικά, σε σκηνές από τη Λυσιστράτη, αλλά και στο «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα» του Ομηρου Ευστρατιάδη, το 2011. 

Στο βιογραφικό του είχε ρόλους σε ελληνικές σειρές όπως «Η βεντέτα» (1986), «Αφρικα» (1992), «Τρίτο στεφάνι» (1995),«Σοφία ορθή» (1996) «Σαν χειμωνιάτικη λιακάδα» (2000), ενώ έκανε περάσματα από τους «Απαράδεκτους», την «Αίθουσα του θρόνου», τους «Στάβλους της Εριέττας Ζαΐμη», τον «Κόκκινο κύκλο», τα «Κωνσταντίνου και Ελένης» και «Κάποιος να τη φυλάει» (1994), σε σενάριο Ηλία Ψινάκη, με πρωταγωνίστρια τη Μιμή Ντενίση. Είχε τιμητική διάκριση (1987) μαζί με το υπόλοιπο καστ της ταινίας «Κλοιός» του Κώστα Κουτσομύτη στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Το ατύχημα και το εγκεφαλικό επεισόδιο

Υπήρξε ένας από τους πλέον επιτυχημένους ζεν πρεμιέ της γενιάς του και γνώρισε τεράστια επιτυχία με τους Δύο Ξένους και την ατάκα "βρε Αία" του Νίκου Σεργιανόπουλου.  Πριν από μια δεκαετία, χαϊδεύοντας ένα αδέσποτο σκυλί, εκείνο του επιτέθηκε και τον δάγκωσε στο πρόσωπο. Για περισσότερο από τέσσερα χρόνια ο ηθοποιός υποβαλλόταν σε λεπτές χειρουργικές επεμβάσεις σε νοσοκομείο του Λονδίνου έως ότου γίνει τελείως καλά.  Η τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση έγινε στο Κόκκινο Ποτάμι. 

Ο Αίας Μανθόπουλος βρισκόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς» μετά από εγκεφαλικό που υπέστη. Το μεσημέρι της Τρίτης 17/10 ανακοινώθηκε ο θάνατός του, σε ηλικία 61 ετών.

«Πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Η κατάστασή του είναι σταθερή, είναι καλή και πιστεύουμε θα το ξεπεράσει. Ήταν σε κατάσταση εγκεφαλικού, μεταφέρθηκε εγκαίρως και έχουμε όλες τις δυνατότητες να πάνε καλά. Είναι μαχητής και γνωρίζω ότι θα τα καταφέρει», είχε πει η σύντροφος του Αίαντα Μανθόπουλου. Δυστυχώς ωστόσο η πραγματικότητα, ανέτρεψε τα πάντα...

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR