counter

Αφήστε τον υπολογιστή και σηκώστε το τηλέφωνο!

Αφήστε τον υπολογιστή και σηκώστε το τηλέφωνο!
Αφήστε τον υπολογιστή και σηκώστε το τηλέφωνο!

Αφήστε τον υπολογιστή και σηκώστε το τηλέφωνο!

Μπορεί κάποιοι από εμάς να νομίζουμε πως όταν γράφουμε αυτά που θέλουμε να πούμε δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό,  έρευνα όμως που έγινε στο Northwestern University επισημαίνει ότι η επικοινωνία μέσω e-mail και γενικά μέσω διαδικτύου μπορεί να είναι καταδικαστική για μια σχέση.

 

Σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας Janice Nadler, όσοι μιλούν στο τηλέφωνο έχουν τετραπλάσιες πιθανότητες να καταλήξουν σε συμφωνία συγκριτικά με όσους επικοινωνούν μόνο μέσω e-mail.

 

Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ σημαντικές για την εξέλιξη μιας γνωριμίας και η τηλεφωνική επαφή φαίνεται ότι ενισχύει την οικειότητα κάνοντας μια συνάντηση πιο πιθανή.

 

Όταν λείπει το συναίσθημα

 

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι γενικά η επικοινωνία μέσω διαδικτύου μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε παρανοήσεις καθώς απουσιάζει η αποτύπωση της συναισθηματικής κατάστασης του ατόμου, η οποία είναι πιο εύκολο να εντοπιστεί μέσω τηλεφώνου.

 

Ο τόνος της φωνής, το γέλιο κλπ δεν μπορούν να αντικατασταθούν  με ένα εικονίδιο ενώ χωρίς αυτά τα μηνύματα μέσω διαδικτύου πιθανόν να παρερμηνευτούν αφού κάποιος μπορεί να μας φανεί πιο ψυχρός, αδιάφορος ή αγενής από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Γι’ αυτό όταν επικοινωνείτε μέσω διαδικτύου προσέξτε:

 

  • Μην παραμερίζετε τις προσωπικές συστάσεις. Είναι απαραίτητες για να καλλιεργηθεί η αμοιβαία εμπιστοσύνη.

 

  • Στις πρώτες επαφές προσπαθήστε να συλλέξετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για το άτομο με το οποίο μιλάτε.

 

  • Οι τυπικοί χαιρετισμοί είναι απαραίτητοι για να αφήσετε καλές εντυπώσεις.

 

  • Μην παρερμηνεύετε μια καθυστέρηση στην απάντηση ως αδιαφορία. Αν δεν είστε βέβαιοι ότι το μήνυμά σας έχει φτάσει και έχει διαβαστεί σηκώστε το τηλέφωνο.

  • Μη στέλνετε ποτέ μηνύματα όταν είστε θυμωμένοι γιατί αργότερα μπορεί να μετανιώσετε για όσα γράψατε.

 

  • Αν μιλάτε πολύ καιρό με κάποιον μέσω διαδικτύου καλό είναι να επιδιώξετε και μία τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του η οποία θα δώσει νέα διάσταση στη σχέση σας και θα σας βοηθήσει να γνωριστείτε καλύτερα.

 

 

Ανακαλύψτε περισσότερα κάνοντας κλικ στο www.formamag.gr.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR