counter

Aerial yoga με την Βάσω Κολλιδά (Στο Vashionista Blog)

Aerial yoga με την Βάσω Κολλιδά (Στο Vashionista Blog)
Aerial yoga με την Βάσω Κολλιδά (Στο Vashionista Blog)

Μάθημα γυμναστικής.... ο χειμώνας έχει φτάσει στο τέλος και είμαι σίγουρη πως αρχίσατε να σκέφτεστε ,ότι πρέπει να προσέξετε την διατροφή σας και να γυμναστείτε...το ίδιο κάνω κι εγώ... Έκανα αθλητισμό από μικρή μέχρι που ασχολήθηκα με το modelling και τα εγκατέλειψα όλα. Περιόρισα τις μέρες του γυμναστηρίου και υπήρξε περίοδος, που λόγω των υποχρεώσεων δεν είχα  καθόλου χρόνο. Τελευταία έχω μπει και πάλι σε πρόγραμμα και δοκιμάζω εναλλακτικές μορφές γυμναστικής. Έτσι η aerial μπήκε στη ζωή μου. Θέλω να μάθουμε όμως ακριβώς τι είναι...!!!

Τι είναι η aerial yoga; Eίναι η  yoga πάνω σε αιώρες, ειδικά πανιά τα οποία χρησιμοποιούνται ώστε να προσαρμόζονται οι πόζες - άσανες - πάνω σε αυτά. Εχω παρά πολλές  απορίες όπως κι εσείς για αυτό η φίλη μου η Μαρία που ειναι η δασκάλα μου θα με βοηθήσει  να το καταλάβω.

Απο το πρώτο μάθημα με ενθουσίασε...

Οι ερωτήσεις μου  φυσικα συνεχίστηκαν!

Σε τι μας βοηθάει, τι γυμνάζει; Η πρακτική συνδυάζει τα οφέλη της yoga με την έλλειψη της βαρύτητας και την αιώρηση. Γυμνάζει και ευθυγραμμίζει το σώμα, χαλαρώνει τις αρθρώσεις και βοηθά στην αποκατάσταση μυοσκελετικών προβλημάτων.

Πρέπει να είμαστε γυμνασμένοι; Είναι καλό να αποφύγουμε την aerial yoga αν έχουμε μεγάλο διάστημα να ασχοληθούμε με την άσκηση του σώματος. Η άσκηση πάνω στις αιώρες μπορεί να γίνει αρκετά διασκεδαστικός τρόπος εκγύμνασης , αλλά απαιτεί κάποια  μυική δύναμη ειδικά στην αρχή που δεν γνωρίζω ακριβώς πως λειτουργεί το σύστημα , ώστε να μπορώ να "αποσυμφορίσω" τα σημεία που αναπτύσσουν ένταση χωρίς να υπάρχει λόγος.

Βλέπουμε γρήγορα αποτελέσματα; Σαφώς ναι. Η άσκηση στις αιώρες έχει άμεσα αποτελέσματα τόσο στην απώλεια βάρους όσο και στη μυιϊκή τόνωση .  Ενεργοποιεί σε μεγάλο βαθμό το κέντρο μας (κοιλιά) και συσφίγγει  τους μυς ποδιών και χεριών , κυρίως επειδή για το "έλεγχο" της αιώρας και προκειμένου να νιώσω ασφαλής σε δύσκολες θέσεις , ανάστροφες ή και ακροβατικές (!) απαιτείται διέγερση- ενεργοποίηση των μυών  σε όλο σχεδόν το σώμα.

Πόσες φορές την εβδομάδα; Χρειάζεται τουλάχιστον 2 με 3 φορές την εβδομάδα πρακτικής πάνω στα πανιά - αιώρες , για να δω τα ευεργετικά αποτελέσματα της συγκεκριμένης άσκησης στο σώμα. Η ουσιαστική διαφορά της από τις υπόλοιπες, είναι ο πιο παιχνιδιάρικος και διασκεδαστικός χαρακτήρας της, που σε κάνει να ξεχνάς ...πόσο πραγματικά έχεις κουραστεί. Οι ακροβατικές θέσεις ξυπνούν ..παιδικές μνήμες και η άσκηση γίνεται πραγματικά παιχνίδι!

Μαρία Μαγκανάρη, Aerial Yoga instructor

Υπεύθυνη της σχολής

Siddhi Yoga Shala

www.siddhiyoga.gr

Σε ευχαριστώ πολύ Μαράκι μου....

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR