counter

2χρονος που κάπνιζε 2 πακέτα τσιγάρα τη μέρα, σήμερα στα 5 του έκοψε το κάπνισμα & άρχισε το φαγητό

2χρονος που κάπνιζε 2 πακέτα τσιγάρα τη μέρα, σήμερα στα 5 του έκοψε το κάπνισμα & άρχισε το φαγητό
2χρονος που κάπνιζε 2 πακέτα τσιγάρα τη μέρα, σήμερα στα 5 του έκοψε το κάπνισμα & άρχισε το φαγητό

Σε ένα χωριό στην Ινδονησία το 2 ετών παιδί μιας φτωχής οικογένειας, εν ονόματει Andi Rizza, απέκτησε εθισμό στο κάπνισμα.

Ο εθισμός του, λόγω και του νεαρού της ηλικίας του, έφτασε σε τόσο ακραίο βαθμό που το παιδάκι χρειαζόταν 2 πακέτα τσιγάρα την ημέρα για να ικανοποιηθεί. Το κάπνισμα είχε τόσο καταστροφικές συνέπειες στον οργανισμό του ώστε έφτασε σε σημείο να μην μπορεί να μετακινηθεί, να τρέξει και να παίξει όπως τα υπόλοιπα συνομήλικα με αυτόν παιδιά ενώ καθόταν όλη την ημέρα αραχτός σε ένα φορτηγάκι.

Οι γονείς του με τη βοήθεια ενός ψυχολόγου κατάφεραν να κάνουν το παιδί τους να κόψει το κάπνισμα σήμερα σε ηλικία 5 ετών. Αλλά και πάλι ο μικρός Ardi δεν είναι υγιής καθώς έχει αποκτήσει έναν νέο εθισμό αυτή τη φορά… στο junk food.

 Η μητέρα του, 26 ετών, δηλώνει πως είναι δύσκολο να τον αποτρέψουν από το να τρώει υπερβολικά καθώς το σπίτι τους είναι πολυσύχναστο και όλο και κάποιος θα του δώσει κάτι να φάει. Παρόλαυτα  γίνονται προσπάθειες από την οικογένεια του να βελτιώσουν την υγεία του και τη διατροφή του μαγειρεύοντας του ειδικό διαιτολόγιο με μειωμένα λιπαρά και πλούσιο σε λαχανικά και φρούτα.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι το πρόβλημα στην Ινδονησία είναι πιο βαθύ! Η κακή συνήθεια του Ardi δεν αποτελεί κάτι το ασυνήθιστο στην Ινδονησία καθώς σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία το 25% των παιδιών εκεί μέχρι τα 15 έχουν δοκιμάσει το κάπνισμα και το 3,2% εξ αυτών είναι ενεργοί καπνιστές. Ακόμη το ποσοστό των παιδιών από 5-9 ετών που δοκιμάζουν το κάπνισμα αυξήθηκε από 0,4% το 2004 σε 2,8% το 2011

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR