counter

Χριστούγεννα χωρίς άγχος...Γίνεται!

Χριστούγεννα χωρίς άγχος...Γίνεται!
Χριστούγεννα χωρίς άγχος...Γίνεται!

Όσο και αν δεν το θέλω, όσο και αν προσπαθώ να το αποφύγω, είμαι άνθρωπος της τελευταίας στιγμής. Δε βοηθάει και η δουλειά μου στο να έχω σταθερό πρόγραμμα, γιατί όλο και κάτι προκύπτει τελευταία στιγμή σχεδόν καθημερινά. Και εκεί που θέλω να έχω τα πάντα υπό έλεγχο, να έχω το πρόγραμμά μου  και να σβήνω τις υποχρεώσεις από τις λίστες μου...ε δεν τα καταφέρνω (τουλάχιστον όχι πάντα). Πόσο μάλλον όταν έρχονται γιορτές και έχουμε και έξτρα υποχρεώσεις. Συνειδητοποιώντας λοιπόν ότι σε πολύ λίγες μέρες έρχονται Χριστούγεννα, συνειδητοποίησα ότι εγώ δεν είμαι έτοιμη. Δεν έχω πάρει δώρα ούτε για μικρούς ούτε για μεγάλους, δεν έχω σκεφθεί πώς ακριβώς και κυρίως πού θα περάσω τις γιορτές και γενικά δεν είμαι έτοιμη. Και συνειδητοποιώντας όλα αυτά, σκέφτηκα: E και?
 
Χαλάρωσε και απόλαυσέ το! Και πραγματικά, χαλάρωσα...και ναι το απολαμβάνω! Που σημαίνει τι; Σημαίνει ότι αφού τακτοποιήσω τις αγορές των δώρων για το παιδί, τα ανίψια, τα βαφτιστήρια και γενικότερα τα παιδιά –γιατί θυμάμαι πώς είναι να είσαι παιδί και να περιμένεις τον Άγιο Βασίλη- τα υπόλοιπα θα τα κάνω στους χρόνους τους δικούς μου, χωρίς πίεση, χωρίς άγχος και κυρίως αν μου προκύψουν. Δεν έγινε και κάτι, αν τα μαλλιά σου δεν είναι τέλεια, δεν έγινε απολύτως τίποτα αν το μανικιούρ σου δεν είναι χθεσινό, δεν θα συμβεί τίποτα αν βάλεις το περσινό σου φόρεμα το οποίο λατρεύεις και πας στο Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν. Αντιθέτως, καλό θα ήταν να σε ενδιαφέρουν άλλα πράγματα! Όπως ας πούμε, το να είσαι καλά μέσα σου,  να είσαι όμορφος άνθρωπος εσωτερικά . Ευκαιρία είναι τώρα να ενισχύσεις τους οικογενειακούς δεσμούς , να βρεις χρόνο για τους δικούς σου ανθρώπους, να περάσεις χρόνο μαζί τους
 
 
Να βρεις χρόνο να περάσεις με τα παιδιά σου, γιατί πάνω απ’όλα τα παιδιά, θέλουν εμάς και μετά τα δώρα μας. Γίνε λίγο παιδί αυτά τα Χριστούγεννα, κάθισε μαζί τους να παίξετε και θα πάρεις τόση χαρά από τα γέλια τους, που αυτό δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο. Ψάξε να βρεις το καλό μέσα σου...και θα το βρεις. Ευκαιρία είναι αυτά τα Χριστούγεννα, να δεις την ουσία των πραγμάτων. Κάνε πραγματικά ο,τι θέλεις, χωρίς πίεση...γιατί η πίεση φέρνει άγχος, και παράλογα ξεσπάσματα και τα ξεσπάσματα φέρνουν ρήξεις τις σχέσεις. Σε κάθε είδους σχέσεις. Κατέβασε λίγο ταχύτητες και άκου το σώμα σου, τον οργανισμό σου, τον εαυτό σου και θα δεις ότι αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι τα καλύτερα για σένα και τους ανθρώπους σου. 
Καλές γιορτές να έχουμε! 
 
Σας φιλώ,
 
 
Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε πάντα να με βρίσκετε εδώ:
 
Instagram: fragakimaria
 
Facebook: Maria Fragaki B
 
Twitter: @FragakiMaria

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR