counter

Τα πιο εύκολα και γευστικά μελομακάρονα

Τα πιο εύκολα και γευστικά μελομακάρονα
Τα πιο εύκολα και γευστικά μελομακάρονα

Υλικά για Μελομακάρονα

  • 300 γραμ. ελαιόλαδο
  • 300 γραμ. ηλιέλαιο
  • 50 γραμ. κονιάκ
  • 160 γραμ. χυμό πορτοκάλι
  • 200 γραμ ζάχαρη
  • 1 κ.τ.γ. σόδα
  • 1 κ.τ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
  • 2 κ.τ.γ. κανέλα
  • 2 κ.τ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1100 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 πορτοκάλια το ξύσμα τους
Σιρόπι
  • 500 γραμ. νερό
  • 500 γραμ. ζάχαρη
  • 2 κ.τ.σ .μέλι
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 1 φλούδα από λεμόνι
    
 

Συνταγή για Μελομακάρονα - Εκτέλεση

Βάζετε το ελαιόλαδο,το ηλιέλαιο, το κονιάκ, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα πορτοκαλιού στο μίξερ και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
Διαλύετε την σόδα στον χυμό και την ρίχνετε στο μείγμα (προσοχή γιατί θα φουσκώσει). Ανακατεύετε με το σύρμα, ρίχνετε μέσα το αλεύρι και ανακατεύετε απαλά μέχρι το μείγμα να γίνει ένα.
Ψήστε για περίπου 25’ λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Βγάζετε απ΄τον φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν, τελείως. 
Για το σιρόπι βάζετε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζετε για 3 λεπτά.
Τα βουτάτε στο σιρόπι περίπου 20 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά.  
Πασπαλίζετε με φιστίκι ή καρύδι.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR