counter

Συνταγή για στριφτή Πίτα με Σπανάκι και Μυρωδικά

Συνταγή για στριφτή Πίτα με Σπανάκι και Μυρωδικά
Συνταγή για στριφτή Πίτα με Σπανάκι και Μυρωδικά

Υλικά:

  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 4 αυγά
  • 8 φύλλα κρούστας
  • 2 φλιτζ. Φέτα τρίμμα
  • ½ κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ½ ματσάκι άνηθος
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε καλά το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το πράσο. Στραγγίζουμε και κατόπιν τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Χτυπάμε καλά τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μπολ. Κατόπιν, προσθέτουμε το τυρί, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  3. Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο και το ραντίζουμε ελαφρά με λίγο νερό και ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τη γέμιση κατά μήκος του φύλλου και τυλίγουμε ρολλάροντας/ στρίβοντας το φύλλο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα, δημιουργώντας «σαλιγκαράκια».
  4. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί και τοποθετούμε πάνω τα πιτάκια . Τα λαδώνουμε ελαφρά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR