Υλικά:
Για τη ζύμη:
- 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 375 ml νερό
- 1 φακελάκι μαγιά ξερή
- 35 γρ. ηλιέλαιο
- 35 ml γάλα εβαπορέ
- 15 γρ. ζάχαρη
- 8 γρ. αλάτι
Για την πίτσα:
- 10 γαρίδες Νο 2 ή Νο 3, καθαρισμένες
- 1 ματσάκι ρόκα, πλυμένη
- 1 φινόκιο, σε φέτες
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 200 γρ. τυριά ανάμεικτα (π.χ. μοτσαρέλα, γκούντα, πεκορίνο)
- 15 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 10 τμχ. κάππαρη ή ελιές
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Βάζουμε λίγο από το νερό, με τη ζάχαρη και τη μαγιά σε ένα μπολ και το αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά να δουλέψει η μαγιά.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, το ηλιέλαιο και το εβαπορέ να ενσωματωθούν καλά τα υλικά και στη συνέχεια ρίχνουμε και το μείγμα με τη μαγιά.
- Αφήνουμε στην άκρη σκεπάζοντας με μια πετσέτα για μισή ώρα τουλάχιστον.
- Καθώς φουσκώνει το ζυμάρι μας, βάζουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο να ζεσταθεί αρκετά και ρίχνουμε τις γαρίδες με το φινόκιο. Τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό από την κάθε πλευρά, προσθέτουμε και το ξύσμα λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180℃. Όταν το ζυμάρι μας είναι έτοιμο, το χωρίζουμε στα δύο και ανοίγουμε (με τη βοήθεια του πλάστη) στον πάγκο μας δύο πίτσες πάχους 2 εκ. Βάζουμε και από τις δύο μεριές αλεύρι για να μην κολλάει.
- Τις ψήνουμε μόνες τους για 10 λεπτά και στη συνέχεια τις βγάζουμε και καλύπτουμε το ψημένο ζυμάρι με τις γαρίδες, το φινόκιο, τα τυριά, τα ντοματίνια και την κάππαρη ή τις ελιές, φιλεταρισμένες.
- Ψήνουμε στους 200℃ για 2-3 λεπτά ακόμα, έως ότου λιώσουν τα τυριά, και σερβίρουμε με χοντροκομμένη ρόκα και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.