counter

Συνταγή για πίτσα με γαρίδες και φρέσκα φύλλα ρόκας

Συνταγή για πίτσα με γαρίδες και φρέσκα φύλλα ρόκας
Συνταγή για πίτσα με γαρίδες και φρέσκα φύλλα ρόκας

Υλικά:

Για τη ζύμη:

  • 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 375 ml νερό
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 35 γρ. ηλιέλαιο
  • 35 ml γάλα εβαπορέ
  • 15 γρ. ζάχαρη
  • 8 γρ. αλάτι

Για την πίτσα:

  • 10 γαρίδες Νο 2 ή Νο 3, καθαρισμένες
  • 1 ματσάκι ρόκα, πλυμένη
  • 1 φινόκιο, σε φέτες
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 200 γρ. τυριά ανάμεικτα (π.χ. μοτσαρέλα, γκούντα, πεκορίνο)
  • 15 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 10 τμχ. κάππαρη ή ελιές
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε λίγο από το νερό, με τη ζάχαρη και τη μαγιά σε ένα μπολ και το αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά να δουλέψει η μαγιά.
  2. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, το ηλιέλαιο και το εβαπορέ να ενσωματωθούν καλά τα υλικά και στη συνέχεια ρίχνουμε και το μείγμα με τη μαγιά.
  3. Αφήνουμε στην άκρη σκεπάζοντας με μια πετσέτα για μισή ώρα τουλάχιστον.
  4. Καθώς φουσκώνει το ζυμάρι μας, βάζουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο να ζεσταθεί αρκετά και ρίχνουμε τις γαρίδες με το φινόκιο. Τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό από την κάθε πλευρά, προσθέτουμε και το ξύσμα λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180℃. Όταν το ζυμάρι μας είναι έτοιμο, το χωρίζουμε στα δύο και ανοίγουμε (με τη βοήθεια του πλάστη) στον πάγκο μας δύο πίτσες πάχους 2 εκ. Βάζουμε και από τις δύο μεριές αλεύρι για να μην κολλάει.
  6. Τις ψήνουμε μόνες τους για 10 λεπτά και στη συνέχεια τις βγάζουμε και καλύπτουμε το ψημένο ζυμάρι με τις γαρίδες, το φινόκιο, τα τυριά, τα ντοματίνια και την κάππαρη ή τις ελιές, φιλεταρισμένες.
  7. Ψήνουμε στους 200℃ για 2-3 λεπτά ακόμα, έως ότου λιώσουν τα τυριά, και σερβίρουμε με χοντροκομμένη ρόκα και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR