Υλικά
- 1 κρεμμύδι ή 2 εσαλότ
- 200 ml λευκό κρασί
- 1 μπουκέ γαρνί (2 κλ. θυμάρι,5 κλ. μαϊντανός, 1 φύλλο δάφνης, δεμένα μεταξύ τους)
- 60 γρ βούτυρο
- 2 κιλά μύδια καθαρισμένα
- 2 κ.σ. Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- άνηθος, μάραθος (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Βάζουμε στην κατσαρόλα ωμό το κρεμμύδι μαζί με τα 200ml κρασί και το μπουκέ γαρνί για 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε μέσα τα μύδια σκεπάζετε και αφήνουμε για 2 λεπτά.
- Στη συνέχεια μεταφέρουμε τα μύδια σε ένα σκεύος και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το ζουμί που έχουν βγάλει τα μύδια και την αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά.
- Στη συνέχεια σουρώνουμε και προσθέτουμε το βούτυρο για να δέσει.
- Σερβίρουμε τα μύδια σε μια πιατέλα και τα περιχύνουμε με το ζουμί τους. Η συνταγή είναι έτοιμη.