Συστατικά
- 1kg μύδια
- 500 γρ λιγκουίνι
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 φινόκιο
- 3 κρεμμύδια φρέσκα
- 2 ντομάτες
- 1 σφηνάκι ούζο
- 4 κλ. μάραθο
- 2 κλ. άνηθο
- 2 σκ. σκόρδο
- 2 κ.τ.σ βούτυρο ή ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Ξεκινάμε βάζοντας τα μακαρόνια να βράσουν. Σουρώνουμε 2 λεπτά πριν απ την προτεινόμενη ώρα βρασίματος.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε 2 κ.τ.σ ελαιόλαδο και σοτάρουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό, σκόρδο και φινόκιο για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά και σβήνουμε με το ούζο. Προσθέτουμε τα καθαρισμένα μύδια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το κέλυφος και σκεπάζουμε με ένα καπάκι. Μετά από 5-7 λεπτά θα έχουν ανοίξει, όποια δεν έχουν ανοίξει τα πετάμε. Στη συνέχεια τρίβουμε στον τρίφτη τις ντομάτες και προσθέτουμε στο τηγάνι. Αφήνουμε για 10 λεπτά να μαγειρευτεί και να φύγουν τα πολλά υγρά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε μέχρι να πιει τα υγρά και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο, μάραθο και κρεμμύδι φρέσκο. Στο τέλος προσθέτουμε πιπέρι.
Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και μαϊντανό. Αν θέλουμε να δέσει περισσότερο η σάλτσα μας προσθέτουμε λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)