Συνταγή για Πάβλοβα με Φράουλες

Συνταγή για Πάβλοβα με Φράουλες

Υλικά:

Για την κρέμα

  • 500 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 200 γρ. μασκαρπόνε
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Φράουλες & κόκκινα φρούτα της επιλογής σας
  • Δυόσμο

Για τη μαρέγκα

  • 10 ασπράδια αβγού
  • Λίγο χυμό λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη

Εκτέλεση

  1. Για τη μαρέγκα: Τοποθετούµε τα ασπράδια στον κάδο του µίξερ και µε το σύρµα αρχίζουµε να τα χτυπάµε σε µέτρια ταχύτητα. Προσθέτουµε το αλάτι. Λίγη λίγη, µε συνεχή ροή, προσθέτουµε την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζουµε το χτύπηµα της µαρέγκας. Αφού σφίξει καλά η µαρέγκα, προσθέτουµε τη βανίλια και τον χυμό λεμονιού. Τέλος, κοσκινίζουµε στη µαρέγκα την άχνη και µε σπάτουλα και απαλές κινήσεις την ενσωµατώνουµε. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 90℃ στον αέρα. Κάνουμε έναν κύκλο σε μια λαδόκολλα, στρώνουμε τη λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα και απλώνουμε τη μαρέγκα μας γεμίζοντας τον κύκλο. Ψήνουμε στους 90℃ για περίπου 3 ώρες.
  2. Για την κρέμα: Βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το μασκαρπόνε και την άχνη στο μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  3. Στήνουμε το γλυκό μας και γαρνίρουμε με τις φράουλες, τα κόκκινα φρούτα και τον δυόσμο.
counter
MOST POPULAR
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.
Λ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 14 & ΧΑΛΕΠΑ
15125 ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΗΛ: 210 2594100 - 2102594205
FAX: 210 2586740

Για να διαφημιστείτε στο FTHIS.GR επικοινωνήστε με το εμπορικό τμήμα της εταιρίας μας:

Διεύθυνση Διαφήμισης:
e-mail: info@fthis.gr
Tηλ.: 210 2594100

Like us Follow us Find us
fthis.gr
Daphne
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης στο Fthis.gr. Επιλέγοντας «Συμφωνώ», αποδέχεστε να λαμβάνετε όλα τα cookies (λειτουργικότητας, στατιστικών, διαφήμισης). Διαβάστε για τη πολιτική μας για τα cookies και αλλάξτε τις ρυθμίσεις