counter

Συνταγή για Πάβλοβα με Φράουλες

Συνταγή για Πάβλοβα με Φράουλες
Συνταγή για Πάβλοβα με Φράουλες

Υλικά:

Για την κρέμα

  • 500 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 200 γρ. μασκαρπόνε
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Φράουλες & κόκκινα φρούτα της επιλογής σας
  • Δυόσμο

Για τη μαρέγκα

  • 10 ασπράδια αβγού
  • Λίγο χυμό λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη

Εκτέλεση

  1. Για τη μαρέγκα: Τοποθετούµε τα ασπράδια στον κάδο του µίξερ και µε το σύρµα αρχίζουµε να τα χτυπάµε σε µέτρια ταχύτητα. Προσθέτουµε το αλάτι. Λίγη λίγη, µε συνεχή ροή, προσθέτουµε την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζουµε το χτύπηµα της µαρέγκας. Αφού σφίξει καλά η µαρέγκα, προσθέτουµε τη βανίλια και τον χυμό λεμονιού. Τέλος, κοσκινίζουµε στη µαρέγκα την άχνη και µε σπάτουλα και απαλές κινήσεις την ενσωµατώνουµε. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 90℃ στον αέρα. Κάνουμε έναν κύκλο σε μια λαδόκολλα, στρώνουμε τη λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα και απλώνουμε τη μαρέγκα μας γεμίζοντας τον κύκλο. Ψήνουμε στους 90℃ για περίπου 3 ώρες.
  2. Για την κρέμα: Βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το μασκαρπόνε και την άχνη στο μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  3. Στήνουμε το γλυκό μας και γαρνίρουμε με τις φράουλες, τα κόκκινα φρούτα και τον δυόσμο.
FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR