counter

Συμβιβασμός ή όχι;

Συμβιβασμός ή όχι;
Συμβιβασμός ή όχι;

Αγαπητά μου φιλαράκια.

Σήμερα ασχολήθηκα με το γνωστό ερώτημα "Πρέπει να συμβιβαστείς σε μια σχέση ή όχι;". Διίστανται οι απόψεις επί του θέματος. Βρέθηκα, λοιπόν, σε μια παρέα και άνοιξα αυτή την συζήτηση και οι σχολιασμοί έπεφταν βροχή.

Οι μισοί όντας παντρεμένοι υποστήριζαν ότι χωρίς συμβιβασμούς δεν γίνεται να προχωρήσουν δυο άνθρωποι μαζί. Υποστήριζαν και με σθένος μάλιστα, ότι χωρίς εκπτώσεις, δεν τσουλάει. Οι άλλοι μισοί στην παρέα, οι αντισυμβατικοί, βάζω και τον εαυτό μου μέσα, τα ακούγαμε αυτά και μας έπιανε μια μιζέρια, μια λύπη, καθώς, αλλιώς το έχουμε οραματιστεί. Δεν επιθυμούμε να βαφτίσουμε σχέση μια συμπάθεια, να βαφτίσουμε έρωτα μια έλξη, να βαφτίσουμε αγάπη, τη μοναξιά. Εμείς, οι ρομαντικοί να μας πω, ονειροπόλους να μας πω, που θέλουμε να φτερουγίζει το μέσα μας για να μείνουμε σε μια σχέση, είναι άραγε μόνο όνειρο θερινής νυχτός; Εμείς που επιθυμούμε να μην κάνουμε συμφωνίες στον έρωτα και σε ότι αφορά το συναίσθημά μας, που δεν θέλουμε διακριτικούς καθώς πρέπει έρωτες, αλλά που αναζητάμε τον αχόρταγο έρωτα, αυτόν που σε διεκδικεί καθημερινά, που πέρνουν φωτιά τα κινητά τηλέφωνα από τα μηνύματα, που αδημονούν τα κορμιά να ενωθούν, που δεν δαμάζονται τα συναισθήματα, που δεν ορίζονται και που δεν χωράνε επεξηγήσεις σε όλα αυτά, που παθιάζεσαι με οτιδήποτε κάνεις, που όλα τα βλέπεις ανθισμένα και δεν χωράει στενάχωρη σκέψη στο μυαλό σου, είναι απλά φαντασίωση; Όχι λοιπόν δεν είναι. Είναι πραγματικότητα. Απλά μόνο όσοι έχουν ζήσει έτσι και πιστεύουν στα μεγάλα πάθη μπορούν να το κατανοήσουν όλο αυτό. Για τους άλλους μετράει η πρακτικότητα και εκεί έχουν εστιάσει και είναι απόλυτα σεβαστό.

Όλα λοιπόν είναι σχετικά. Τι αναζητά ο καθένας, τι προσδοκεί, τι τον ξυπνά, τι τον αναζωογονεί. Ωστόσο, καθώς μεγαλώνουμε και η συντροφικότητα είναι επιθυμία όλων μας, περνάει από το μυαλό η συμβατικότητα, αλλά αμέσως μετά κάνει την εμφάνσισή της η δύναμη και μας επισημαίνει ότι αν εμμείνουμε χωρίς φόβο στις πεποιθήσεις μας, η ζωή, θα μας δωρίσει ωραίο φινάλε, να ζήσουμε, δηλαδή, με έναν έρωτα τόσο δυνατό, που τα χρόνια που θα περνούν απλά θα τον δυναμώνουν. Όλα είναι πιθανά, όταν πιστεύεις και περιμένεις. Ακόμα και τα ελεύθερα πνεύματα ενδέχεται να ψάχνουν τον "θηριοδαμαστή τους" (αστειευόμενη φυσικά με τον όρο), αλλά καταλαβαίνετε εσείς εκεί έξω που αναζητάτε το κάτι παραπάνω τι εννοώ. Ο όμοιος μας είναι και η ευτυχία μας έχω καταλήξει.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR