counter

Σε φάση αλλαγών

Σε φάση αλλαγών
Σε φάση αλλαγών

Κάποιες φορές τις φοβόμαστε τις αλλαγές. Κάποιες άλλες τις αναζητάμε. Όπως και να΄χει, όταν δεν υπάρχει αλλαγή, δεν υπάρχει πρόοδος, εξέλιξη και βελτίωση. Ούτε καν προσπάθεια για κάτι τέτοιο. 
Δεν μπορώ να πω ότι οι αλλαγές είναι το φόρτε μου. Όχι ότι δε μου αρέσουν, απλώς χρειάζομαι το χρόνο μου -για να το σκεφθώ καλά- πριν τις κάνω. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε μεγάλες και σημαντικές αλλαγές της ζωής μου.
Στις σημαντικές αποφάσεις, είμαι ταχύτατη, γιατί ξέρω τί θέλω αλλά κυρίως γιατί έχω ένα πολύ δυνατό ένστικτο, που πάντα ακολουθώ και σπάνια πέφτει έξω. 
 
Πέρα από αυτές τις αποφάσεις όμως, υπάρχουν και οι άλλες,  μικρότερης ενδεχομένως σημασίας, οι οποίες ωστόσο δεν παύουν να είναι αλλαγές. Πόσο μάλλον όταν αφορούν την εμφάνισή σου. Μια τέτοια αλλαγή έκανα πριν από λίγες ημέρες και πολύ το χάρηκα. Πήγα στο κομμωτήριο για ένα απλό ίσιωμα στα μαλλιά και έφυγα με αφέλειες. Όχι από λάθος, αλλά από μια απόφαση που πάρθηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Είναι αυτό που λέμε “μου την έδωσε” και έκοψα τα μαλλιά μου. Σε αυτό βέβαια, συνέβαλε και ο κομμωτής μου, ο οποίος πριν προλάβω να ολοκληρώσω φωναχτά τη σκέψη μου περί αφελειών, κρατούσε ήδη το ψαλίδι και με πλησίαζε απειλητικά. Είναι αυτό το push που χρειαζόμουν για να το αποφασίσω. Και ιδού τα αποτελέσματα!
 
 
Και σκέφτομαι: Κοίτα να δεις πώς αλλάζει η διάθεσή σου με μια μικρή αλλαγή στα μαλλιά σου. Σε ανανεώνει, σε αναζωογονεί και σε ομορφαίνει. Τόσο πολύ, που μέχρι και πλαστικές επεμβάσεις μου χρέωσαν, επειδή έκοψα αφέλειες!
Αφελείς άνθρωποι, γελοίοι και επικίνδυνοι....Θα ασχοληθώ μαζί τους σε άλλο χρόνο, γιατί τώρα έχω τόσο ωραία διάθεση που απλά γελάω μαζί τους. 
 
Και ξέρετε τι γίνεται μετά; Η μια αλλαγή φέρνει την άλλη συνήθως. Έτσι συνέβη και στην περίπτωσή μου. Άλλαξα τα μαλλιά μου και αμέσως μετά άλλαξα και ραδιοφωνική στέγη. Πλέον θα τα λέμε (με νέο look) καθημερινά 6-8 το πρωί, μέσα από τη συχνότητα του Party 104…γιατί μια φορά πρωινός τύπος , για πάντα πρωινός τύπος. Άλλωστε, εδώ και πολλά χρόνια ξυπνάμε μαζί, λέμε την πρώτη καλημέρα, πίνουμε τον πρώτο καφέ της ημέρας….και όπως καταλαβαίνετε, κάποιες συνήθειες δύσκολα κόβονται, ειδικά όταν περνάς καλά. 
 
 
Συμπέρασμα; Αλλάξτε ό,τι δεν σας αρέσει στη ζωή σας, στην εμφάνισή σας, στη συμπεριφορά σας ή στα όριά σας. Αλλάξτε ό,τι σας ενοχλεί….και βάλτε στόχους! Πρώτα συνειδητοποιούμε τι είναι αυτό που θέλουμε να αλλάξουμε στη ζωή μας, μετά το ελέγχουμε και τελικά το αλλάζουμε. Έτσι είναι, έτσι πάει. 
 
Σας φιλώ,
 
Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε πάντα να με βρίσκετε εδώ:
 
Instagram: fragakimaria
 
Facebook: Maria Fragaki B
 
Twitter: @FragakiMaria

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR