counter

Πώς να κάνουμε πράξη τη θεωρία

Πώς να κάνουμε πράξη τη θεωρία
Πώς να κάνουμε πράξη τη θεωρία

Πώς να κάνουμε πράξη τη θεωρία. Η παθητική πίστη χρειάζεται για να δημιουργήσουμε τον πόθο, το κίνητρο. Για να μας αφυπνίσει. Το να πιστεύουμε λοιπόν είναι η αρχή. Ωστόσο, δεν φτάνει απλά να θελουμε. Οφείλουμε να κάνουμε κάτι αυτή τη δύναμη που υπάρχει μέσα μας. Από μόνη της η παθητική πίστη δεν φέρνει αποτελέσματα. Σίγουρα βοηθάει γιατί μας δυναμώνει το πιστεύω μας! Ομως χρειάζεται να τη μετουσιώσουμε σε ενεργητική πίστη. Να κάνουμε πράξη τη θεωρια! Πώς γίνεται αυτό; Πρώτο βήμα ξεκάθαρη τοποθέτηση στο τι θέλουμε. Πχ. θέλω μια καλύτερη δουλειά. Θέλω να βγάζω περισσότερα χρήματα. Πολύ ωραία. Τι κάνω. Αφού έχω ανακαλύψει τις δεξιότητές μου, ξεκινάω και γίνομαι καλύτερος. Ασχολούμαι περισσότερο στο να γίνω πιο σπουδαίος σε αυτό που κάνω άρα και που θέλω. Διαβάζω, μαθαίνω καινούρια πράγματα. Σκέφτομαι όταν τελειώνει η μέρα τι δεν πέτυχα σήμερα; Που φταίω; Τι θα έκανα διαφορετικά αν είχα δεύτερη ευκαιρία; Με ετοιμάζω για τη δεύτερη ευκαιρία. Για να μην πράξω με τον ίδιο τρόπο. Μαθαίνω τον εαυτό μου να δρα. Η δράση είναι να φοβάσαι, αλλά να το κανεις. Κάποια στιγμή ρώτησε ένας καθηγητής σε μια αίθουσα τους μαθητές του, ποιος θα σηκωθεί στην έδρα να πει ένα ποίημα; Από όλη την τάξη σήκωσε το χέρι ενας μαθητής μόνο. Ο καθηγητής ρώτησε γιατί δεν σήκωσε κι άλλος. Οι δικαιολογίες που είπαν ήταν πολλές. Μάλιστα όσο πιο έξυπνος κάποιος τόσο πιο ευφυείς κι οι δικαιολογίες. Τι σημαίνει αυτό ακόμα κι αν είσαι εξυπνος αυτό σαμποτάρεσαι, απλά πιο έξυπνα.

Η ουσία είναι ότι σε βλάπτεις. Δράση σημαίνει να πηγαίνεις κόντρα στον εαυτό σου όπου χρειάζεται. Τι ΔΕΝ κάνω. Δεν βλέπω τηλεόραση με τις ώρες. Δεν σπαταλάω τον χρόνο μου σε καφέδες ωρών. Δεν ασχολούμαι με τους άλλους. Δεν με συγκρίνω με τους άλλους. Δεν βλέπω άλλους. Είμαι εγώ, βλέπω και εστιάζω σε μένα. Κοιτάω τον περίγυρο μόνο για παραδειγματισμό. Ότι βλέπω όμορφο και το θαυμάζω προσπαθώ να το φτάσω. Ότι βλέπω και στα μάτια μου είναι φτηνό δεν το πράττω. Αποφεύγω τους σχολιασμούς. Είναι ξόδεμα ενέργειας. Χάσιμο χρόνου. Αντ´ αυτού με κάνω αναντικατάστατο. Υπάρχουν πολλοί που θέλουν το ίδιο με μένα. Οφείλω να διαφοροποιηθώ για να καταφέρω το extra μίλι. Η παρουσία μου να είναι δυνατή και η απουσία μου αισθητή. Άρα πρώτο βήμα με μεγαλώνω. Οι σπουδαίοι άνθρωποι απασχολούν το μυαλό τους με σημαντικά θέματα.

Δεύτερο βήμα. Πηγαίνω σε μέρη διαφορετικά. Κάνω ρουτίνα μου τη διαφορετικότητα. Αν πηγαίνω στα ίδια μέρη με τους ίδιους ανθρωπους πώς να περιμένω να μου συμβούν καινούργια γεγονότα; Άρα σημαντικό να προσαρμόζω τη καθημερινότητα μου, με βάση τον στόχο μου. Βρίσκω λίγο χρόνο να κάνω κάτι κάθε μέρα που θα με φέρει πιο κοντά στον στόχο.

Τρίτο βήμα. Διαβάζω, ενημερώνομαι και ακούω πιο προσεκτικά όλους τους ανθρωπους. Όταν βρίσκομαι με παρέες δεν ασχολούμαι με το κινητό μου. Από οποια παρέα ακόμα και από κάποια που θεωρητικά νομίζεις ότι δεν εχεις να παρεις τίποτα, εχεις να παρεις. Από ολους εχεις να παρεις. Μάθε τον εαυτό σου να ακούει και να ανοίγει συζητήσεις με αγνώστους. Από εκεί που δεν το περιμένεις θα σου φανερωθεί κάτι. Συνήθως το ιδιαίτερο έρχεται όταν δεν το κυνηγάς, αλλά είσαι έτοιμος να το αρπάξεις, γιατί είσαι οντως ετοιμος. Η ετοιμότητα φέρνει αποτέλεσμα. Τη σωστή στιγμή να πραξεις. Το τρένο φεύγει γρήγορα. Αν δεν βγεις στη σωστή στάση θα βγει καποιος αλλος και θα σου πάρει αυτό που θες μέσα από τα χέρια σου! Κάτι τελευταίο και ισως το πιο σημαντικό.

Ωραίες ολες οι θεωρίες, αλλά αν δεν γίνουν βίωμα σου δεν είναι δικές σου. Παπαγαλίζεις αλλους. Οι σοφοί άνθρωποι που τις είπαν, τις είπαν από την εμπειρία τους. Ολες οι επιστήμες έχουν αλήθειες. Μπορεις ομως, να πας παρακάτω την επιστήμη αν μαθεις τον εαυτό σου να αμφισβητεί το δεδομένο. Θα σου πω εν ταχει την δικη μου ιστορία. Έσπασα ένα σπόνδυλο στη μέση μου όταν ήμουν μικρή. 20 χρόνων. Οι γιατροί μου είχαν πει να αλλάξω επάγγελμα. Αν δεν κάνω εγχείρηση μου είχαν πει δεν θα μπορέσω να ξανααθληθω. Αφού ξεπέρασα το σοκ, των όσων άκουγα είπα στον εαυτό μου κάνουν λάθος και θα τους το αποδείξω, γιατί μπορώ. Αν τα καταφέρω υποσχέθηκα στον εαυτό μου, ότι θα αρχίσω να βοηθώ και αλλους ανθρωπους να πιστέψουν στις δυνάμεις τους. Έτσι και έγινε. Με έκανα καλά με τη γιόγκα. Μόνη μου. Η πίστη με βοήθησε, αλλά αφού την έκανα ενεργητική. Έκανα κάτι. Δεν περίμενα να με κάνει καλά ένα θαύμα. Κινήθηκα προς τη καλυτέρευση μου. Έπραξα. Έμαθα για τη γιογκα και μετά ασχολήθηκα. Έκτοτε την διδάσκω. Και έχω βοηθήσει πολύ κόσμο. Την υπόσχεση μου, ωστόσο, τη τήρησα. Η συνέπεια στα όσα λες πρωτιστως στον εαυτό σου έχει επίσης πολύ μεγάλη σημασία. Γιατί αν δεν υπάρχει συνέπεια έχω να σου πω, δεν θα υπάρχει συνέπεια και στη ζωή σου γενικότερα. Και ΕΣΥ μπορεις να πραγματοποιήσεις ότι θες, ότι φαντάζεσαι. Αρκεί η φαντασίωση σου να είναι δυνατή και να σε μαθεις να αρπάζεις τις ευκαιρίες. Να μην μένεις στη βολή και να πηγαίνεις τον εαυτό σου βήματα μπροστά, να τον οδηγεις όπου τρομάζεις. Όσο ξεπερνάς τις φοβιες τόσο πιο κοντά στον στόχο ερχεσαι. Ο εαυτός μας είναι το εμπόδιο τίποτα άλλο! 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR